Az igazán fitt reggeli beindítja a napod

Hírek2021. jún. 12.Növekedés.hu

Sokakban a mai napig él az a tévhit, miszerint a diétás reggeli egyben egészséges is. Azonban ez koránt sincs így. Nézzük meg, milyen szempontok alapján készülhet igazán egészséges és fitt reggeli.

A reggeli, mint a nap energiával teli “motorja”

A megfelelő és időben, vagyis ébredés után legfeljebb egy órán belül elfogyasztott reggeli beindítja az anyagcsere optimális működését, nem mellesleg pedig fontos szerepe van minden diéta sikerességében is, és az elmét is energiával tölti fel. Éppen ezért van nagy jelentősége annak, hogy milyen hozzávalókból állítjuk össze a reggelinket. 

Mi a baj a “nem diétás” reggelivel?

Még mindig tartja magát az az állítás, miszerint a jó reggeli kiadós, többek között fehér kenyeret és húsféléket is tartalmaz. Amolyan magyarosan. Ezek az ételek ugyan ízletesek és bőségesnek tűnnek, azonban az éhségérzetet csak rövid időre csökkentik. Ennek az az oka, hogy a vércukorszint jelentősen megemelkedik, majd ugyanolyan hamar vissza is esik, újabb éhségérzetet okozva ezáltal. 

Ezzel szemben az egészséges reggeli egyaránt tartalmaz fehérjéket, rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, viszont zsírszegény, és a kalóriatartalma is alacsony. Ha nincs ötletünk, hogy milyen alapanyagokkal dobjuk fel a táplálkozásunkat, a Japánban termesztett, különleges matcha tea tökéletes megoldás lehet. 

Minőségi, vitamindús alapanyagok

Szintén tévhit, hogy egy diétás étrend nem tartalmazhat semmilyen szénhidrátot. Azonban ez sem állja meg a helyét, ugyanis a szervezet ideális működéséhez szükség van a megfelelő szénhidrátokra. Ezeket leginkább gyümölcsökből, zöldségekből és alig feldolgozott gabonafélékből nyerhetjük ki.

Elmondható tehát, hogy a nap első étkezése egyaránt kell, hogy tartalmazzon fehérjét és szénhidrátot is. Tökéletes fehérjeforrás lehet a tojás, a szárnyas húsok, a lencse vagy a brokkoli. 

Van azonban a zöld teáknak egy magasan kiemelkedő fajtája, amivel nemcsak egészségesebbé tehetjük az étrendünket, de változatossá és izgalmassá is. Ez pedig a matcha tea.

Rendkívül magas a benne található antioxidáns tartalom, aminek pedig már ismertek az egészségre gyakorolt pozitív hatásai. Többek között az immunrendszer megerősítésében, a mentális egészség megtartásában, a természetes zsírégetés beindításában és a gyönyörű bőrkép elősegítésében is nagyon hatékony segítség. 

Lényeges tulajdonsága továbbá, hogy bár kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kávé, ennek ellenére hosszan tartó, folyamatosan felszabaduló energiát biztosít a nap folyamán. Így a napi teendők és a diéta akadályai is sokkal könnyebben áthidalhatóak a fogyasztásával. Ha te is szeretnél élni a matcha tea által nyújtott jótékony hatásokkal, rendelj minőségi, japán matcha teát az M Matchától!(X)