Az MKB Bank is csatlakozik a Föld Órája mozgalomhoz

Hírek2019. márc. 30.Növekedés.hu

A WWF több mint 10 éve indította el a világ legnagyobb önkéntes civil akcióját, melynek célja, hogy minél több ember figyelmét felhívja a környezettudatosság fontosságára. A Föld Órájához csatlakozva az MKB Bank is lekapcsolja Váci utcai Székházának külső díszkivilágítását.

A környezettudatosság, a fenntarthatóság az MKB Bank működésének meghatározó eleme. Hiszünk abban, hogy környezetünk megóvása az egyik legfontosabb közös feladatunk és hiszünk abban is, hogy minden embernek szerepe van ebben a munkában.

Bankunk társadalmi felelősségvállalási programjának fontos eleme az „MKB Jótevő Program” melynek keretében jó állapotú, de cserére ítélt bútorainkat, IT-eszközeinket – rendszeresen – közhasznú szervezeteknek adományozzuk. Évente négy alkalommal szervezünk munkatársaink részére olyan belső adománygyűjtő akciókat, amelyekkel – az újra- és továbbhasznosítás jegyében – rászoruló intézményeket és karitatív szervezeteket támogatunk. Természetes számunkra, hogy irodaházainkban szelektíven gyűjtjük a hulladékot és külön kezeljük a veszélyes hulladéknak számító elemeket, akkumulátorokat.

Az MKB Bank 2018-ban végrehajtott sikeres digitális átállása – már az azóta eltelt időben is – lehetővé tette, hogy számos belső folyamatunkat digitalizáljuk, és jelentős lépéseket tegyünk a papírmentes ügyintézés megvalósítása felé.