Az MKB Ösztöndíjprogram segítségével már 29-en szereztek diplomát vagy szakmát

Hírek2019. okt. 31.Növekedés.hu

2019-ben ismét bővült azon fiatalok száma, akik felsőfokú végzettséget vagy szakmát szereztek az MKB Bank által több mint két évtizede életre hívott ösztöndíjprogramnak köszönhetően. Idén egy diplomás fiatallal bővült a Végzett Diákok Klubja.

A nehéz sorsú gyermekeket felkaroló Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és az MKB Bank együttműködése már 22 éve töretlen és sikeres. Összefogásuknak köszönhetően az idei tanévben is száz kiemelkedő képességű, ám szociálisan nehéz helyzetű gyermek és fiatal élhet az MKB Ösztöndíjprogram által biztosított rendkívüli lehetőséggel.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz évről évre beérkező több száz ösztöndíjpályázat is azt igazolja: nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.

MKB díjátadóEdvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Mészáros Lőrinc, az MKB Bank résztulajdonosa és Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója (b-j) beszélget az idei MKB-ösztöndíjak átadóünnepségén MTI/Máthé Zoltán

Minél komolyabb egy intézmény, annál inkább elvárható tőle a társadalmi szerepvállalás, az, hogy teljesítményének, illetve hasznának egy részét mások javára, jó ügyekre fordítsa - mondta az ösztöndíjak átadóünnepségén. Kövér László, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke is, ösztöndíjakat adott át tehetséges, ám szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak az MKB Bank fővárosi székházában.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy egy pénzintézet vagy egy vállalkozás nem jótékonysági intézmény, ezért elsősorban profitra törekszik, de elvárható az is, hogy küldetéstudata, társadalmi felelősségérzete is legyen.

A házelnök szerint az ösztöndíj abban segítheti a fiatalokat, hogy lépésről lépésre kikerüljenek nehéz élethelyzetükből és megvalósítsák álmaikat. Kövér László úgy véli, a gyerekek számára erőfeszítéseik támogatása, honorálása talán még fontosabb is lehet, mint maga az ösztöndíj, mert azt erősíti meg, hogy érdemes jól és kitartóan dolgozni.
Elmondta, idén 186 gyerek életéhez tudott az ösztöndíj valamit hozzáadni.

A szolgálat magyar egyesületének elnökeként megköszönte az MKB Bank vezetésének, hogy a nehezebb gazdasági időkben is életben tartották a tehetséges fiatalok számára az ösztöndíjprogramot. Azt kérte a fiataloktól, hogy felnőttként álmaikból azokat valósítsák meg, amelyekkel nem csak a maguk javát szolgálják, hanem szolidaritásként másokét is - számol be a távirati iroda.

A volt MKB ösztöndíjasok számára alapított Végzett Diákok Klubja egyre színesebb: tagjai között számos közgazdászt, mérnököt és orvost is üdvözölhetünk, de akad a végzettek között fizikus, informatikus és táncművész is. Mindannyiukban közös, hogy az MKB Ösztöndíj mindvégig segítette, támogatta őket tanulmányaikban. Az ösztöndíjprogram keretében idén egy ösztöndíjas diák végzett, aki a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán szerzett diplomát. Ő 2005 óta részesült támogatásban.

Az MKB Bank társadalmi felelősségvállalásának egyik alappillérét jelentő ösztöndíjprogramokon túl a pénzintézet és az NGYSZ együttműködésének másik meghatározó programja az MKB Karácsonyi Gyermekgála, melyre idén december 15-én kerül sor az Erkel Színházban. A rászoruló gyermekek számára szervezett gála hagyományos programja a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része, a Diótörő című mesebalett.

Az MKB Bank nemcsak az ünnepi előadással, de ajándékokkal is igyekszik mosolyt csalni a gyermekek arcára, minden évben szebbé, élménytelibbé varázsolva a gyermekek számára a karácsonyvárás hangulatát.