Az olimpia miatt költözik a legendás halpiac

Hírek2017. dec 3.Növekedés.hu

Bár fél év kegyelmet kapott, jövőre már biztosan elköltözik a legendás tokiói halpiac, a Tsukiji. Mivel a jelentős kiterjedésű nyershalpiac, Tokio központjában, egy rendkívül értékes ingatlanon fekszik, már sokszor felmerült a változás, de a világszerte ismert sötét és hideg piacnak végül a 2020-as, Tokióban megrendezésre kerülő nyári olimpiai játékok adták meg a kegyelemdöfést. Az olimpiai előkészületek miatt ugyanis a piacnak mennie kell, az új helyszín Toyosu, Koto lesz egy erősen iparosodott, és természetesen a centrumból kicsit távolabb eső, ugyanakkor metróval könnyen megközelíthető terület. A híres Tsukiji tonhal-árverések, elsősorban az újévi aukciók rendre bekerültek a nemzetközi hírekbe, mert a fantasztikus japán gasztrokultúrához hozzátartozik, hogy a menő japán éttermek európai ésszel felfoghatatlan összegeket, idén például 600 ezer dollárt hajlandók megfizetni egy-egy méretes kékuszonyú tonhalért. Ez a halfaj eléggé méretes, 200-300 kilós egy példány, de az éttermekben soha nem hozza vissza az árát egy-egy ilyen vásárlás. Ugyanakkor a vendéglősnek nagy dicsőség, az étteremnek pedig jó hírverést csap, hogy sokszor jótékonysági rendezvények keretében lehet elfogyasztani a rekordhalakból készített finom szusi-porciókat.

SIKERSZTORIK
Richard Branson: a mindennapi sportolás készít fel a sikerekre
Branson szerint egy nap nem múlhat el sport nélkül. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.
Siker2019. ápr 20.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Ezek a döntések tették Steve Jobs-t a világ egyik legsikeresebb üzletemberévé
Steve Jobs rengeteg manipulatív taktikát alkalmazott a világ legerősebb vállalatvezetőivel szemben.
Siker2019. ápr 19.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.