Az OTP Bank Magyarország legjobb bankja a Global Finance Magazin szerint

Hírek2021. márc. 23.Növekedés.hu

A Global Finance magazin szerint 2021-ben ismét az OTP Bank lett Magyarország legjobb bankja; emellett a CKB Bank, illetve az SKB Bank, az OTP Csoport montenegrói és szlovén leánybankjai is elnyerték a hazai legjobbnak járó Best Bank Award 2021 elismerést.

A New York-i székhelyű Global Finance magazin szigorú szakmai szempontok alapján értékeli a világ legjobb bankjait és pénzügyi szolgáltatóit. Idén is számos kategóriában hirdettek győztest, többek között huszonnyolcadik alkalommal tették közzé a világ legjobb bankjai, köztük a kelet-közép-európai régió országai legjobb bankjainak listáját.

A nívós nemzetközi pénzügyi lap nemcsak az OTP Bankot, de két leánybankját, a montenegrói CKB Bankot és a szlovén SKB Bankot is díjazta, így az OTP Csoporthoz tartozó hitelintézetek mindhárom országban elnyerték a Global Finance Best Bank 2020 címet.

Ez alkalommal azok a bankok kaphatták meg az elismerést, amelyek kiemelt figyelmet fordítottak az ügyféligények kielégítésére, képesek voltak javítani eredményeiken, miközben – digitális fejlesztéseiket felgyorsítva - a jövő sikereit is megalapozták. E mellett a kiválasztás során vizsgálták a termékinnováció és üzletfejlesztés eredményeit is. A díjat számos vállalati pénzügyi vezető, bankár, banki tanácsadó és elemző véleménye alapján ítélték oda.

Az idei elismerések a díj 28 éves történetében különösen értékesnek tekinthetők a globális járvány által okozott, soha nem látott gazdasági körülmények miatt.

Az OTP Bank és leánybankjai tevékenységét az elmúlt években számos hazai és nemzetközi elismeréssel díjazták. A budapesti központú, immár a kelet-közép-európai régióban is meghatározó hitelintézet 11 országban, több mint 19 millió ügyfelet szolgál ki modern banki megoldásokkal; működésének alapja a stabilitás és az innováció.