Az OTP-nél már elérhető az Apple Pay

Hírek2019. máj. 21.Növekedés.hu

Az OTP Bank a Mastercarddal együttműködve május 21-től elérhetővé tette az Apple Payt, ami iPhone, Apple Watch, iPad vagy Mac eszközökkel is használható.

Az OTP Apple készülékkel rendelkező ügyfelei május 21-től fizethetnek az Apple Pay szolgáltatással, ahol elérhető az érintéses fizetési szolgáltatás vagy fel van tüntetve az Apple Pay embléma - jelentette be Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

Az Apple Pay-t egyszerű beállítani: az OTP Bank által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti- és hitelkártyák néhány lépésben digitalizálhatók az OTP SmartBank vagy a Simple by OTP appokon keresztül, vagy akár közvetlenül az Apple Wallet alkalmazásában. 

Az OTP Bank vezető szerepet tölt be a digitális és mobilfizetési megoldások terén – nyilatkozta Csányi Péter, aki hangsúlyozta: a mai nap egy újabb fontos mérföldkő a hazai mobilfizetés és a bank történetében. Az OTP Bank a Mastercarddal közösen, elsőként tette lehetővé az ügyfelek számára az Apple Pay szolgáltatást Magyarországon – tette hozzá.

Az OTP közleménye szerint a biztonság, a személyes adatok védelme az Apple Pay működésének alapját képezik.

Fizetéskor a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja. Ehelyett egyedi azonosítót rendel hozzá a szoftver tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék bitonsági moduljában. Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik.

Az Apple Pay-jel at OTP ügyfelei egyszerűen fizethetnek az iPhone-juk vagy az Apple Watch-uk segítségével nemcsak kasszáknál, hanem online, az Apple Payt elfogadó applikációk, vagy a Safari böngészőben megnyitott webshopok felületén is.

A szolgáltatás leegyszerűsíti az online vásárlás folyamatát nincs szükség a kártyaadatok manuális kitöltésére, és lehetőség ad a szállítási és számlázási információk egyszerűbb megadására is. Minden tranzakció egyszerűen, a Touch ID, a Face ID vagy a jelkód segítségével végezhető el.