Az OTP Private Bankinget lett Kelet-Közép-Európa legjobb privát bankja

Hírek2021. nov. 2.Növekedés.hu

Kihirdették a The World’s Best Private Bank Awards 2022 díj győzteseit: először választotta meg a Global Finance magazin az OTP Private Bankinget Kelet-Közép-Európa legjobb privát bankjának.

Először választotta meg OTP Private Bankinget kelet-közép-európai régió legjobb privát banki szolgáltatójának a nemzetközileg elismert Global Finance magazin.

Az országos díjak kategóriájában pedig az egymást követő ötödik évben is az OTP Private Banking bizonyult Magyarország legjobb privát bankjának. Emellett a CKB Bank, az OTP Csoport montenegrói leánybankja harmadszor vehette át a legjobb hazai privát bank díjat.

A New York-i székhelyű Global Finance magazin hetedik alkalommal értékelte a világ privát bankjait és pénzügyi szolgáltatóit. A Global Finance Best Private Bank Awards fennállása óta a globális pénzügyi közösség egyik megbízható kiválósági standardjává vált.

A szakmai zsűri azokat a bankokat díjazza, amelyek a legjobban szolgálják ki a nagy vagyonnal rendelkező ügyfélkör jellemző igényeit, elősegítve vagyonuk növelését, megőrzését és továbbadását.

Nem mindig a legnagyobb intézményeket díjazzák, hanem a legkiválóbbakat, akik olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyet az ügyfelek a szolgáltató választásakor magasra értékelnek. A nagy vagyonnal rendelkezők számtalan módon reagáltak a globális egészségügyi válságra, mely új igényeket teremtett a fenntartható befektetési lehetőségek körében és az egyre kifinomultabb digitális szolgáltatások terén is. A Global Finance Private Bank Awards 2022 azokat a privát bankokat ismerte el, melyek jól reagáltak erre az új helyzetre.

A Global Finance szerkesztőbizottsága iparági vezetők és szakértők közreműködésével, független kutatások alapján és a bankok által beküldött pályázatok értékelésével választotta ki a Private Bank Awards nyerteseit. Az elismerés a 2022-es évre szól, a szakmai zsűri a szolgáltatók 2020. július 1. és 2021. június 30. közötti teljesítményét értékelte.

Közel egy éve integráltuk a befektetési-, és privátbanki szolgáltatásainkat, melynek során a privátbanki üzletág az OTP Global Markets csoportszintű irányítása alá került. Az üzleti eredmények mellett nívós, független, szakmai elismerések sora is megerősíti, hogy az átalakítás révén létrejött együttműködés hatékony, és a lehetőségek új horizontját nyitja meg divízióink előtt

– mondta Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója.

Az OTP Private Banking vagyonkezelési szolgáltatásaival a közép-kelet-európai régióban mintegy 73 ezer ügyfelet szolgál ki 11 országban, és több mint 9 milliárd eurós ügyfélvagyont kezel, egyszerre nyújtva stabilitást és az innovatív megoldásokat a hozzá forduló ügyfeleknek. A hazai privátbanki üzletág közel 24 ezer ügyfél 2 500 milliárdos vagyonát kezeli.