Az ovisok kedvenc járműve - a roller

Hírek2021. jún. 13.Növekedés.hu

A kisbabák egyéves kor körül már vígan futkároznak, és élénken érdekelni kezdi őket a babajárművek. A többkerekű járgányokkal gyorsan megtanulnak közlekedni, és innentől kezdve egyenes út vezet a kétkerekű mozgásformák felé. A legkisebbeknek tervezett roller még pótkerekekkel rendelkezik, így stabil és izgalmas mozgásra ösztönző játék. Nem is kell sok idő, máris két keréken suhannak. Mire elérik az oviskort, magabiztosan mozognak vele keresztül-kasul. Ráadásul a rollerről később sem kell lemondani, egészen a tini korig kedvelt járgány. Ez a legtovább használható jármű, ami a család minden tagja számára elérhető, természetesen a korosztály igényeihez igazítva. Neked van már, vagy csak a gyerekére pattansz fel néha?

Miért pont a roller az ideális babajárgány?

A rollerezés csupa móka, pedig egy nagyon komoly fejlesztő mozgásformáról van szó. Megtanítja egyensúlyozni a kicsiket, ezt a tudást pedig később a kerékpározás során is használhatják. A féloldalas lábbal hajtás a test összes izmát és az idegrendszert is alaposan megdolgoztatja. Már pár hónap használat is óriásit fejleszt a gyerekek mozgásán, és ez még csak a kezdet. Gyorsan megtanulják a rollert kezelni, szinte ösztönösen ráéreznek, innen pedig már csak egy ugrás a valódi biciklizés.

A roller olyan babajárgány, amit nem csak a házon és a kerten belül használhatnak a gyerekek, hanem végre az utcára is kimerészkedhetnek vele. Sőt mi több, a roller kifejezetten ajánlott az alapvető közlekedési, tájékozódási szabályok elsajátítására. Ha bevállaljuk, akár egész hosszú távokat is megtehetünk velük közösen.

Mivel sokkal gyorsabban lehet haladni rollerrel, mint gyalog, a gyerekek az oviba, suliba menet is szívesen használják, de városnézések, bevásárlások és kirándulások során is nagy hasznát vesszük ennek a könnyű sporteszköznek. 

Milyen típust válassz?

A Baby Lion babaáruház többféle kivitelű babajárgányt kínál. Az ötletes kiegészítőkkel felszerelt, átalakítható Sun Baby rollerek a legkisebbeknek készültek. Stabilitásukat a háromkerekű kialakítás adja, amivel művészet elesni, ezért a kisebbek is megtalálják benne a szépséget. Az igény szerint eltávolítható kormány után gördeszkaként is használható ez a sokoldalú járgány.

A kétkerekű rollereket ütemesebb haladásra tervezték. Ebből is létezik kis- és nagykerekű változat, amikkel még a kamaszok is előszeretettel trükköznek. Az utcai használatra alkalmas masszívabb darabok felnőttként is kényelmesen használhatók, sőt az egy mozdulattal összecsukható járgányok tömegközlekedési járművön vagy kocsiban is egyszerűen szállíthatóak. A roller tehát 0-99 éves korig rendelkezésünkre áll. 

A Baby Lion minőségi babatermék kínálatában sokoldalú járgányokat is találtok, amik természetesen védősisak és védőfelszerelés használata mellett tartós utcai közlekedésre is alkalmasak, és velük végre az unalmas séták is élménnyé válnak.(X)