Az ultra last-minute hatásban bíznak a fővárosi szállodák a futball EB idején

Hírek2021. jún. 9.Növekedés.hu

Nem pörgeti fel a fővárosi turizmust a budapesti labdarúgó Európa Bajnokság, de hosszú idő után meghozza az első külföldi vendégeket a rendezvény.

Nem pörgeti fel a fővárosi turizmust a budapesti labdarúgó Európa Bajnokság, de hosszú idő után meghozza az első külföldi vendégeket a rendezvény. Igaz, aki most jön, jellemzően csak rövid ideig marad – derül ki Az Utazó Magazin összeállításából, amelyben fővárosi szállodavezetőket kérdeztek a nagy sportrendezvény eddigi turisztikai hatásairól.

A válaszokból kiderült, a Danubius Hotels-nél és Mellow Mood Hotels-nél is azt tapasztalták: az EURO2020 időszakra érkezett foglalások jellemzően 1-2 éjszakára szólnak.

Akadnak viszont rosszabb benyomások is: a Continental Hotel Budapest, a Prestige Hotel Budapest és a Boutique Hotel Budapest szállodákat üzemeltető Zeina Hotels-nél úgy látják, a helyzet nem javult érdemben a foci EB-re, a könnyített utazási feltételek ellenére náluk minden csoportot már korábban lemondtak.

Az összeállításból kiderül az is, hogy a szállodák óvatosan készülnek az árakkal.

Volt, ahol már jelentősen, akár 70 százalékkal is emelték a járványos időkben érvényes, rendkívül nyomott tarifát, más viszont még kivár, azaz „a dinamikus, keresletvezérelt árazást” választja.