Az UniCredit támogatásával hat vállalkozás csatlakozott az ELITE-hez

Hírek2019. ápr. 28.Növekedés.hu

Két közép- és kelet-európai országból (Bulgáriából és Szerbiából) két vállalkozás csatlakozott az UniCredit CEE Lounge kilencedik csoportjához, valamint az UniCredit Bank Hungary Zrt. és a Budapesti Értéktőzsde közötti egyedi együttműködésnek köszönhetően további négy kis- és középvállalkozással bővült az ELITE platform.

Két új vállalkozás csatlakozott az ELITE által létrehozott innovatív nemzetközi gazdasági környezethez. Az UniCredit CEE Lounge az ELITE - a London Stock Exchange Group által létrehozott - nemzetközi vállalkozástámogatási és tőkebevonási platform része, és az ígéretes vállalkozások gyorsabb növekedését hivatott előmozdítani.

Az újonnan csatlakozó vállalkozások két olyan közép- és kelet-európai országban működnek, ahol az UniCredit jelen van. Mostanáig 60 vállalkozás csatlakozott az UniCredit CEE Lounge-hoz, amelyek tizenegy, az UniCredit közép- és kelet-európai hálózata által lefedett országban működnek.

Az UniCredit CEE Lounge célja, hogy támogassa a kkv-k jövőbeli növekedését, fejlessze a tőkepiacokkal és a finanszírozási források bevonásának lehetséges módjaival kapcsolatos ismereteiket. A program abban is segítséget nyújt vállalkozásoknak, hogy közvetlen kapcsolatot alakítsanak ki a megfelelő befektetőkkel. Azok a vállalkozások, amelyek az ezt megelőző csoportba csatlakoztak, jelenleg a vezetői tréning szakaszában vannak.

Az UniCredit CEE Lounge jelenlegi, kilencedik csoportját az alábbi vállalkozások alkotják:

  • ASIGEST – I&G BROKERS, Bulgária,
  • TERMOVENT, Szerbia

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. és a Budapesti Értéktőzsde közötti egyedi együttműködés eredményeként rajtuk kívül négy új vállalkozás is csatlakozott ehhez a csoporthoz:

  • CORECOMME SI Kft., Magyarország,
  • SOMOGYI Kft., Magyarország,
  • VIA BÉRAUTÓ Kft., Magyarország,
  • GSV Kft., Magyarország.

Büszkék vagyunk rá, hogy az ELITE-tel kialakított partnerségünk nagyon sikeresnek bizonyult

– mondta Andrea Diamanti, az UniCredit Közép- és kelet-európai Vállalati, Befektetési banki és Private banking Divíziójának vezetője.

Ez a kezdeményezés hangsúlyozza a legambiciózusabb közép- és kelet-európai középvállalkozásokban rejlő potenciálba vetett erős hitünket, és általa jobban tudjuk támogatni őket üzleti modelljük korszerűsítésében és növekedésük fellendítésében. Az ELITE egyben innovatív megoldást kínál avállalkozásoknak arra, hogy jobban megértsék saját szükségleteiket és stratégiáikat. Elősegíti a növekvő vállalkozások közötti kapcsolatépítést, és lehetőséget teremt arra, hogy ösztönözzék egymást, megosszák egymással elképzeléseiket és bevált gyakorlataikat, és feltérképezzék a kölcsönös üzleti lehetőségeket.

Luca Peyrano, az ELITE vezérigazgatója elmondta:

Nagy elégedettséggel tölt el minket, hogy a közép- és kelet-európai vállalkozások egyre nagyobb érdeklődést tanúsítanak az ELITE iránt, ami igazolja és hangsúlyozza az olyan partnerségek jelentőségét, mint az UniCredit CEE és a Budapesti Értéktőzsde közötti megerősített együttműködés. Az ELITE örömmel támogatja a közép- és kelet-európai régió legambiciózusabb kis- és középvállalkozásait, segít nekik kapcsolatot teremteni a megfelelő tőkeforrásokkal, támogatja őket a globális versenyben való részvételben, és egy kapcsolatközpontú finanszírozási létra kialakításán dolgozik e vállalkozások számára.

2012-es indulása óta az ELITE több mint 1100 nemzetközi vállalkozást támogatott. Az ELITE olyan platform és gazdasági környezet, amely elősegíti a magántulajdonban lévő ambiciózus vállalkozások növekedését azáltal, hogy képzést, üzleti támogatást és a nemzetközi pénzügyi és tanácsadói közösséggel való közvetlen kapcsolat lehetőségét kínálja számukra. A vezetői csapatok szakértők irányításával tanulják meg, hogyan tudják a legjobban felgyorsítani a fejlődésüket, hozzáférni a szükségleteiknek legmegfelelőbb finanszírozáshoz – legyen az magántőke, kockázati tőke vagy a kötvény-, illetve részvénytőkepiacról származó tőke –, továbbá tanácsot kapnak a profiljuk és az ügyfélelérés kialakításához. Az ELITE az UniCredit CEE Lounge-ban részt vevő vállalkozások igényeire van szabva, ráadásul az UniCredit részt vesz a tréningmodulok kidolgozásában és a mentorálásban is, továbbá hozzáférést biztosít a kkv-k támogatását célzó saját, egyedi igényekre szabott szolgáltatásaihoz.

Bővebb információ a https://www.elite-growth.com/ oldalon található.