Az utolsó negyedévre jobban megéri havi matricát vásárolni

Hírek2021. szept. 29.Növekedés.hu

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) a közlekedők érdekében 2021. október 1-től leállítja a viszonteladói hálózatában az országos éves autópálya-matricák értékesítését. Helyette a havi e-matricák vásárlását javasolja a társaság az év hátralevő részében, tekintettel arra, hogy azzal jobban járnak az utazók mindegyik díjkategória esetében.

Évek óta gyakorlat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nél (NÚSZ Zrt.), hogy október elsejével leállítja az országos éves autópálya-matricák értékesítését a viszonteladói körében.

Ennek oka, hogy ez a típusú autópálya-matrica a tárgyévet követő év január végéig érvényes, így ezt a terméket legfeljebb – díjkategóriától függően – nyárig éri meg megvásárolni. Ezt követően már egyre inkább a havi változat jelenti a pénztárcakímélő választást a járművezetők számára.

Az országos éves e-matricát a legjobban az előértékesítési időszakban, valamint az év első hónapjaiban éri meg megvásárolni, hiszen így lehet igazán kihasználni az előnyeit. A legtöbben, akik ezt a típusú úthasználati jogosultságot választják, ennek megfelelően veszik meg a vignettájukat: kb. 95 százaléka az éves országos matrica vásárlóknak az előértékesítési időszakban, illetve az első negyedévben szerzi be a vignettáját.

– mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette:

Ennek ellenére vannak olyan közlekedők, akik a tárgyévre az utolsó negyedévben vesznek országos éves vignettát, 2019-ben kb. 20, 2020-ban pedig mintegy 70 közlekedő tett így. Fontos tudni, hogy ügyfélszolgálatunk munkatársai az e-matrica vásárlás előtt is készséggel állnak ügyfeleink rendelkezésére bármilyen, a témában felmerülő kérdés kapcsán.

Azon ügyfeleknek, akiknek esetleg valamilyen oknál fogva 2021-re érvényes országos éves e-matricára van szüksége az év hátralevő részében, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon meg tudják azt vásárolni 2021. október 1. után is.