A CIG Pannónia Biztosító átveszi a Dimenzió ügyfeleit

Biztosítás2021. szept. 29.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

2021. október 1-i nappal a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. átveszi a korábban a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület által kezelt, nagyságrendileg 1 milliárd forintnyi biztosítási szerződésállományt. A legnagyobb részben nyugdíjbiztosítási szerződések tulajdonosai az átruházással automatikusan a CIG Pannónia Életbiztosító ügyfeleivé válnak. A Dimenziónál kötött szerződések továbbra is hatályosak, az érintett ügyfeleknek a biztosítási szerződések fenntartásával kapcsolatban nincs teendőjük.

2021. október 1-i hatállyal a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.  - a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélye alapján – átveszi a Dimenzió Kölcsönös Biztosító biztosítási állományát.

A tranzakció keretében közel 1000 ügyfél és egymilliárd forint körüli szerződésállomány kerül a társasághoz.

 A CIG Pannónia idén megalkotott új üzleti stratégájának szerves része a megtakarítási, öngondoskodási biztosítási szolgáltatások nyújtása. A most átvett szerződésállomány szerkezete jól illeszkedik ebbe a stratégiába, és úgy vélem, hogy szakértő csapatunkkal és folyamatosan fejlődő termékpalettánkkal tudunk annak a közel 1000, egykori Dimenzió ügyfélnek olyan szolgáltatásokat nyújtani, amelyek számukra hasznosak, támogatóak lesznek

- mondta el Polányi Zoltán, a CIG Pannónia Életbiztosító vezérigazgatója.

A Dimenzió volt ügyfeleinek a szerződésállomány átruházása kapcsán semmilyen teendőjük nincs, a korábban a Dimenziónál megkötött szerződések továbbra is hatályosak. A CIG Pannónia Életbiztosító levélben nyújt részletes tájékoztatást az érintett ügyfelek számára a közeljövőben a változásról, praktikus tudnivalókról, a vállalat honlapján vagy akár ügyfélszolgálatán (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 11. B épület, telefon: +36 1 5 100 200, fax szám: +36 1 247 2021, e-mail cím: ugyfelszolgalat@cig.eu) is tájékozódhatnak a részletekről.