Azonnali hatállyal távozik a Fox News meghatározó arca

Hírek2023. ápr. 24.Növekedés.hu

A médiavállalatnak csaknem 800 millió dollárt kell fizetnie egy rágalmazási per lezárásaként. A Fox szerint Tucker Carlson távozása független a Dominion-ügytől - írja a vg.hu.

Azonnali hatállyal távozik az amerikai Fox News tévécsatorna egyik legismertebb arca, Tucker Carlson – írta a kábelcsatorna közleményére hivatkozva a CNBC.

A bejelentés néhány nappal azt követően történt, hogy Fox News anyavállalata 787,5 millió dollárban megegyezett a Dominion Voting Systems rágalmazási perében - írja a Világgazdaság.

A megegyezés része volt az is, hogy a csatorna műsorvezetőinek nem kellett beszélniük a perről, és nem kellett bocsánatot sem kérniük az ügy miatt.

A Fox hétfői kommünikéje szerint a csatorna és Tucker Carlson közös megegyezéssel döntöttek úgy, hogy elválnak útjaik.

Köszönjük neki, hogy műsorvezetőként, korábban pedig szerkesztőként segítette a csatornát

– írta a Fox.

2017. március 2-án New Yorkban készített kép Tucker Carlsonról, a Fox News hírtelevízió egyik műsorvezetőjéről.2017. március 2-án New Yorkban készített kép Tucker Carlsonról, a Fox News hírtelevízió egyik műsorvezetőjéről. (Fotó: MTI/AP)

Carlsonnak nem lesz hivatalos búcsúja, mivel az utolsó műsora pénteken került adásba. Akkor még annak ismeretében ment haza, hogy hétfőn folytatja a munkát.

A vállalat azt nem volt hajlandó kommentálni, hogy műsorvezetője a rágalmazási perrel összefüggésben távozott volna a képernyőről.

Carlson azok közé a műsorvezetők közé tartozott, akiket a Dominion-perben kihallgattak. Több e-mailje és levelezése is része volt a nyilvánosságra hozott bizonyítékoknak. A rágalmazást tartalmazó mintegy húsz műsor közül több is Carlson nevéhez fűződött.

Carlson 2021 nyarán több napot is töltött Magyarországon, többek között részt vesz a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó alapítvány rendezvényén: előadást tartott Esztergomban, emellett stábjával forgatott Magyarországról. A Fox News műsorvezetőjének interjút is adott Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban.