Azonosította a nyomozóhatóság az "ördög ügyvédjét"

Hírek2021. aug. 31.MTI

Azonosította a nyomozóhatóság az "ördög ügyvédjét" - derült ki a fővárosi főügyész az MTI-hez eljuttatott közleményéből kedden. Ibolya Tibor közölte, hogy a jogász végzettségű személyt már nem bűnsegédlettel, hanem a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A kommuniké megjelenése után Czeglédy Csaba ügyvéd, szombathelyi független önkormányzati képviselő - a Demokratikus Koalíció jelöltje a helyi ellenzéki előválasztáson - a 24.hu-nak elismerte, hogy ő a gyanúsított, de mint mondta: nem ő áll Az ördög ügyvédje blog mögött.

Az ördög ügyvédje blog 2019-ben, az önkormányzati választásokat megelőzően Győr akkori fideszes polgármesteréről, Borkai Zsoltról tett közzé kompromittáló felvételeket.

Ibolya Tibor közleményében közölte: eddig a jogász végzettségű személyt bűnsegédlettel, mostantól a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz különleges személyes adattal visszaélés miatt két emberrel szemben, az egyikük jogász végzettségű.

Ibolya Tibor közölte: a rendelkezésre álló adatok szerint a jogász végzettségű gyanúsított hozta nyilvánosságra a felvételt Az ördög ügyvédje című blogo

A felvétel különleges személyes adatokat tartalmazott, és nyilvánosságra kerülése jelentős érdeksérelmet okozott a rajta szereplőknek - közölte.

A nyomozók a gyanúsítottat kedden folytatólagosan kihallgatták, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosították - tudatta a főügyész.

A megalapozott gyanú módosítását a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így a külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg - tette hozzá. Ibolya Tibor nem nevezte meg az ügy gyanúsítottját.