Balázs János koncertjével folytatódik az MVM jubileumi hangversenysorozata a Müpában

Hírek2023. szept. 6.Növekedés.hu

Szeptember 14-én, csütörtökön este Balázs János koncertjével folytatódik az "MVM Koncertek - A Zongora" 20. jubileumi hangversenysorozata a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben - tájékoztatták az szervezők.

Balázs János szeptember 14-i koncertjének műsorán C. P. E. Bach, Daquin, Rameau, Scarlatti, Chopin, Liszt és Ravel művei mellett Rahmanyinov és Liszt Ferenc átiratában Kreisler, Gounod és Schubert darabjai is elhangzanak.

A zongoraművész itthon számos koncert mellett országszerte az MVM által életre hívott, közkedvelt MVM Zenergia című esemény kiemelt fellépője és művészeti vezetője.

A művész legújabb, ImprovisArt című lemezével New Yorkban elnyerte a Music International Grand Prix első-, valamint közönségdíját. Az albumot átiratokból állította össze, ezzel is tisztelegve Cziffra György munkássága előtt.

Balázs János az elmúlt évben többek között fellépett Fischer Ivánnal a Concertgebouw-ban és Eötvös Péterrel a genfi Victoria-hall-ban is - áll a közleményben.

A szervezők közleményükben emlékeztetnek, hogy az MVM koncertek-sorozat a Bartók Emlékházban folytatódik szeptember 22-én Polgár Éva, majd szeptember 28-án Pellet Sebestyén zongoraestjeivel, másnaptól, szeptember 29-től pedig Vigh Andrea estjével kezdetét veszi a 25. Jubileumi Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál.