Bankhalál várható Németországban

Hírek2018. feb 1.Növekedés.hu

Németországi bankhalálokat vetít előre az elkövetkező 10-15 évben egy tanácsadó cég tanulmánya, amelyet a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) idéz. A prognózis szerint 150-300 hitelintézet szűnik meg 2030-ig. Jelenleg mintegy 1900 bank és 36 ezer banki, pénzintézeti leányvállalat, fiók működik Németországban. A visszaesés fő oka, hogy túlzottan töredezett a bankpiac, sok kis bank, takarékpénztár versenyez egymással, miközben más fejlett országokban kevés számú nagybank uralja a piac nagyrészét. A tanulmány azzal számol, hogy külföldi bankok a kisebbek felvásárlásával egyre nagyobb szerephez jutnak a piacon. A banki leányvállalatok, a kirendeltségek számának csökkenése már hosszabb ideje megfigyelhető, az anyabankok szűkítik a hálózatukat. Az ezredforduló óta az akkor 38 ezer fiókból 10 200, azaz minden negyedik  szűnt meg. Ezt a tempót előrevetítve a számuk 2035-ig az ezredfordulón nyilvántartottaknak a felére apadhat. A tanulmány szerint ebben a digitalizáció is felelős: az innovatív technológiák, az ügyfelek igényeinek jobban megfelelő online szolgáltatások. Ehhez járul még a költségnyomás, a fölöslegessé váló kapacitások leépítése például a lakosság számának csökkenése okán.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.