Bekebelezheti az Amazon a James Bond filmek gyártóját

Hírek2021. máj. 18.Sz.A.

Az Amazon Prime már 200 millió előfizetővel rendelkezik, csak tavaly 11 milliárd dollárt költöttek tartalomgyártásra. Most ennél kevesebbért vennék meg a James Bond filmeket is gyártó MGM Hollywood-i filmstúdiót. A háttérben a nagy streaming szolgáltatók és a mozik bezárása miatt nehéz helyzetbe került filmgyárak versenye áll.

Tárgyalásokat folytat az Amazon a James Bond filmeket is gyártó MGM filmstúdió megvásárlásáról, értesült a Financial TImes, amely már a szóban forgó vételárról is közölt információt: eszerint 9 milliárd dollárért kelhet el a legendás filmgyár. 

Az Amazon kezébe kerülhet a több konszolidáción is átesett MGM Hollywood-i filmstúdió, amely már csak az egyetlen olyan jelentős filmgyár maradt, amely nem támaszkodik nemzetközi vállalatóriásra, ilyen például a Warner Bros és az AT&T, a Fox és a Disney, illetve az Universal és a Comcast felvásárlása vagy együttműködése.

Jeff Bezos, az Amazon vezetője nemrég jelentette be, hogy a Prime előfizetőjük száma meghaladta a 200 milliót. Tavaly az Amazon 11 milliárd dollárt költött zene és videó tartalom-előállításra és sportesemények jogdíjainak megvásárlására, hogy minél nagyobb kínálatot nyújtson a Prime előfizetői részére.

A háttérben többek között az állhat, hogy a járvány miatt bezártak a mozik, nehéz helyzetbe kerültek az MGM és a hagyományos filmgyárak, amelyek egyre kevésbé tudják felvenni a versenyt az olyan streaming szolgáltatókkal mint például a Netflix. Az utóbbi időben ezért alakultak ki együttműködések a nagy technológiai cégek és egyes filmgyárak között.

Az MGM No time to die című James Bond filmjét négyszer is el kellett halasztani a pandémia miatt. A Netflix állítólag több alkalommal is felkínálta, hogy bemutatja a filmet, de nem tudtak megállapodni az árban.

Most szeptember végére tervezik a film bemutatóját az Egyesült Államokban. Az MGM portfoliójába többek között olyan sorozatok és filmek tartoznak mint a Fargo, a Szolgálólány meséje, és a Hobbit.