Belép a román piacra a Gránit Bank

Hírek2024. júl. 24.Növekedés.hu

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.

A szolgáltatás indításához szükséges központi banki regisztrációt a Gránit Bank mind a Magyar Nemzeti Bank, mind a Román Nemzeti Bank részéről megkapta.

A közleményben úgy fogalmaztak, hogy a cross border szolgáltatás indítását a Gránit Bank dinamikusan növekvő hazai piaci jelenléte teszi lehetővé, amelynek eredményeképpen a napokban megnyílt a 200 ezredik ügyfélszámlájuk is Magyarországon.
 

A Gránit Bankcsoport az elmúlt években folyamatosan és dinamikusan növekedett, ennek köszönhetően olyan stabil alapokkal rendelkezik, amelyekre építve immáron külföldön is meg tud jelenni határon átnyúló szolgáltatóként. Mindezt nagyban megkönnyíti a digitális bankoláshoz fejlesztett applikáció, amely lehetővé teszi az innovatív, rugalmas szolgáltatások külföldi bevezetését, elsőként Romániában

- idézték a közleményben Hegedüs Évát, a bank elnök-vezérigazgatóját.

A Gránit Bank különleges promóciós ajánlattal és kampánnyal készül a piacra lépésre Romániában - írták.