Bemutatkoznak a csukázáshoz kimondottan fogós Wizard gumik

Hírek2021. márc. 18.Növekedés.hu

A Wizard gumikat bizony igencsak javasolt magunkkal vinni a pergetőhorgászatok alkalmával, hogyha szeretnénk eredményesek lenni csukára vagy süllőre. Ehhez igyekszünk minél inkább kedvet csinálni a bejegyzés keretei között. Méghozzá úgy, hogy részletesen is megmutatjuk, mit is tudnak ezek a nem akármilyen műcsalik. Ezenfelül egy-egy Wizard plasztik csalit közelebbről is megvizsgálunk majd színek és forma tekintetében.

Ha őszi csuka pergetéséről van szó, a Wizard gumik ne maradjanak otthon

Az őszi lehűlő vizekben történő csukapergetés kapcsán a műcsalis táskákból bizony előkerülnek a mélyebb vizek részletes feltérképezéséhez tökéletesen alkalmasnak számító színes gumihalak és twisterek.

Közülük a minőségi Wizard Crubok egyértelműen a magasabb színvonalat képviselik. Részben az egyedi formavilágukból fakad a fogósságuk. A farokrész kialakítása ugyanis komolyan eltér az átlagos twister kialakítástól, és ez egyedi mozgást kölcsönöz magának a műcsalinak.

Külön sajátosság a farok felső szárából kiágazó félköríves rész. Ennek köszönhetők azok a hullámok a vízben, aminek a csukák vagy a süllők egyszerűen nem tudnak ellenállni.

A Wizard gumikra jellemző egyéb tulajdonságok

Wizard műcsalival horgászva akár a leglassabb vontatásra is számíthatunk a kapás jelentkezése esetén. Merthogy ez is képes komoly rezonanciát kelteni a vízben, látványosan felkeltve a közelben portáyzó ragadozók érdeklődését.

A Wizard gumik teste egybe van építve az ólomfejjel. Ezzel a nem megszokott gyakorlattal a plasztik testhez a leginkább optimálisnak számító súly kapcsolódhat.

No és akkor ott vannak még a színek is. A Wizard gumik ugyanis rendkívül feltűnő árnyalatokban pompáznak, komolyan megdobva ezáltal a műcsalis horgászat eredményességét.

Ismerjük meg külön-külön is a Wizard gumikat

Elsőként az úgynevezett red head szokott előkerülni a műcsalis táskából, mégpedig a maga fehér testével és piros fejével együtt. Klasszikus kombináció, amire bizony kifejezetten sok ragadozó hal csábult el csukás és süllős vizeken egyaránt.

Valódi slágerrel ér fel a narancsszínű változat is, ami a csukák körében viszi csak igazán a prímet. Egyébként tiszta, nagy áttetszőséggel rendelkező vizekben kevésbé hatásos, sokkal látványosabb eredményeket képes produkálni a sötétebb tónusú vizeken.

Tehát az olyan kisebb tavakon, amelyeket a partot övező fák mederfenékre süllyedt levelei bebarnítottak, brutális kapásokra számíthatunk a Wizard gumiknak köszönhetően. Mindezen felül a csatornák bizonyulhatnak még ideális terepnek, ahol a Wizard gumikat ügyesen vontatva bizony fel kell készülnünk egy-két érdeklődőre.(X)