Beperli a brit kormányt a British Airways

Hírek2020. jún. 6.Növekedés.hu

A British Airways légitársaság anyavállalata, az IAG bejelentette: a beérkező utasok számára előírt karanténszabályok visszavonása érdekében jogi eljárás kezdeményezését fontolgatja az Egyesült Királyság kormánya ellen. Mint ismert június 8-tól két hét karanténba kell vonulniuk az Egyesült Királyságba érkezőknek.

Willie Walsh, az IAG vezérigazgatója a Sky News munkatársának azt nyilatkozta: a rendelkezés meghozatala előtt nem konzultáltak az ágazat képviselőivel és az új szabályok „megtorpedózzák” a légitársaság júliusra tervezett repülési terveit.

A brit kormány azért vezeti be június 8-tól a két hetes kötelező karatnént, hogy a kintről beutazó külföldiek ne hurcolják vissza a lecsengőben lévő vírust az országba.

Az intézkedés ellen közösen tiltakoztak a legnagyobb Londonban is jelenlévő globális szállodaláncok. De a a British Airways anyavállalata ennél komolyabb lépésre is készül. 

A reuters.com hírportál cikke szerint a vezérigazgató kijelentette:

Úgy véljük, a rendelkezés ésszerűtlen, aránytalan és megfontoljuk, hogy jogi eljárást indítsunk az intézkedés visszavonása érdekében.