Eddig tízezer cég élt a lehetőséggel: a munkahelyvédelmi programra augusztus 31-ig lehet pályázni

Hírek2020. máj. 28.MTI

A munkahelyvédelmi program támogatására augusztus 31-ig pályázhatnak a vállalkozások, november végén jár le a támogatás és év végig lezárják a programot - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben sajtótájékoztatón.

Bodó Sándor jelezte: a három hónapig járó támogatást eddig több mint 10 ezer vállalkozás vette igénybe az országban, amellyel 134 ezer munkahely megtartását segítette a kormány.

Az államtitkára tájékoztatott arról is, hogy a bruttó kereset 2020 első negyedévében meghaladta a 384 ezer forintot, ami azt jelenti, hogy a bérek erőteljesen, 9 százalék felett emelkedtek egy év alatt. A reálbérek 4,6 százalékkal nőttek az idei év első három hónapjában, ami érdemben javítja a magyar családok anyagi helyzetét.

Az elkövetkező időszakban arra számítunk, hogy a koronavírus miatti nehéz gazdasági helyzet a bérekre is hatással lesz, ugyanakkor középtávon helyreállhat a keresetek utóbbi években tapasztalt dinamikus növekedése

- tette hozzá.