Botrány után kezdődik a US Open

Hírek2024. szept. 3.Növekedés.hu

Jön az idei utolsó nagy tenisztorna, kezdődik a US Open, amely nemcsak a játékosok, hanem a fogadók számára is komoly izgalmakat tartogat.

A férfiak mezőnye már jóval a kezdés előtt forrongott, hiszen kiderült, hogy a világranglista-vezető Jannik Sinner vérében egy teszt során doppingszert találtak, ám nem tiltották el, mert a vizsgálat szerint önhibáján kívül került a szervezetébe a tiltott anyag, így ő is ott lehet majd a versenyen.

Az ügy érdekessége, hogy az Indian Wells-i versenyen elért eredményeit megsemmisítették, megfosztották a 325 ezer dolláros pénzdíjától, valamint a megszerzett 400 ranglistapontját is elvették.

Ilyen előzmények után csak izgalmas torna kezdődhet. A verseny egyik nagy kérdése, hogy az olimpiai aranyat szerző Novak Đoković fel tud-e pörögni erre a versenyre.

A szerb klasszis címvédőként érkezik a versenyre, és egészen elképesztő, hogy már 2007-ben, vagyis 17 éve is döntőt tudott játszani az Egyesült Államokban. Összesen öt alkalommal nyerte meg a tornát. Végső sikerére 3,20-as szorzóval lehet fogadni a Vegas.hu-n.

Az olimpiai döntő vesztese, a spanyol Carlos Alcaraz szintén esélyes a sikerre. A 21 éves játékos 2022-ben nyert már US Opent, vagyis otthonosan mozog a kemény borításon.

A Vegas.hu-n 2,49-szeres pénzösszeget nyerhet az,aki a spanyol győzelmére fogad.

A botránya után induló Jannik Sinner legjobb eredménye egy negyeddöntő volt eddig az amerikai versenyen, ám világelsőként nem lehet leírni az olaszt, akár fogadni is érdemes rá, hiszen a 3,05-szörös várható nyeremény jól hangzik.

A női mezőnyben is ott lesz a címvédő, az amerikai Cori Gauff, ám a Vegas.hu szerint korántsem ő a legesélyesebb, hiszen a győzelmére magas szorzóval, 8,20-szal lehet fogadni. Nem csoda, mivel nincs formában. Az olimpia sem sikerült, és a Cincinnati Openen is gyorsan búcsúzott.

Nála sokkal esélyesebb a sikerre (3,50-es az odsza) a fehérorosz Arina Szabalenka, aki tavaly döntős volt a tornán. A világranglista-második kihagyta a párizsi olimpiát, így több vetélytársánál is pihentebben várhatja az amerikai versenyt.

A US Open női mezőnyében szintén esélyes a végső sikerre a lengyel Iga Świątek, aki 2022-ben megnyerte a tornát. A világranglista vezetőjének győzelme 4,10-szeres szorzóval fogadható.