Budapest-Nis járatot indított az Air Serbia

Hírek2019. aug. 2.Növekedés.hu

A szerb nemzeti légitársaság mostantól egész évben, heti két alkalommal közlekedik az útvonalon.

Elindult az első közvetlen járat Budapest és a dél-kelet szerbiai Nis városa között. A légitársaság mostantól heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap közlekedik a két város között.

A járatok mindkét napon késő este indulnak Budapestről, majd 1 óra 10 perc repülést követően érkeznek meg Nis Nagy Konstantin római császárról elnevezett repülőterére.

A légitársaság a járatot egy 144 ülőhelyet kínáló Airbus A319 típusú repülőgéppel teljesíti, ahol a fedélzeten frissítőként különféle harapnivalókat és vizet szolgálnak fel az utasoknak. 

A járat augusztustól egész évben, a nyári és a téli menetrendben egyaránt közlekedik.

A szerb város amellett, hogy fontos ipari központ és közlekedési csomópont (itt található az egyik legfontosabb kereszteződés Belgrád és Szófia között, de közúton akár Isztambulig, onnan pedig Kis-Ázsiába is el lehet jutni), gazdag történelmi múlttal is rendelkezik. Itt született például a keresztény vallásszabadságot kihirdető Nagy Konstantin római császár, Nistől pedig alig másfél kilométerre fekszik Medijana városa, amely a mai napig őrzi római kori örökségeit.

A magyar utazók számára kihagyhatatlan látványosság az a török uralom idején épült erőd, ahol 1443-ban Hunyadi János győzelmet aratott az oszmán haderő felett. 

„Rendkívül fontosnak tartjuk egy új járat elindításánál, hogy azzal ne csupán a Budapestről elérhető úticélok számát emeljük, hanem egyúttal új, minőségi útvonalat is kínáljunk utasainknak” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: - Nis a Balkán egyik ékköveként kiváló úticél, az pedig külön öröm számunkra, hogy egy újabb szomszédos országgal köthetjük össze Budapestet, fejlesztve ezzel a környező országokkal ápolt gazdasági, oktatási és turisztikai kapcsolatainkat.”