Gyakornoki programot indít a Mészáros-csoport

Hírek2019. aug. 2.Növekedés.hu

Kivételes karrierépítési lehetőséget kínál a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és a pályakezdő diplomásoknak a Mészáros-csoport. A szeptemberi tanévkezdéssel induló Talentis Gyakornoki Program résztvevői stratégiai fontosságú ágazatokban szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat tanulmányaik során. Az utánpótlásképző projekt elindítását a Mészáros Alapítvány ösztöndíjasainak konferenciáján jelentették be a Mészáros-csoport társadalmi felelősségvállalási programjának részeként.

Dizájn, vasúti innováció, precíziós növénytermesztés. Néhány terület azok közül, ahol a Talentis Gyakornoki Program várja a jövő divattervezőit, mérnökeit, menedzsereit vagy agrárszakembereit.

A program célja, hogy a Mészáros-csoporthoz tartozó, a gazdaság számos szegmensében érdekelt vállalatoknál szerezzenek szakmai tapasztalatot a jelentkezők. Ezért a Talentis Gyakornoki Program – a hasonló állami vagy magánkezdeményezések között - kivételes karrierépítési lehetőséget kínál a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és a pályakezdő diplomásoknak.

Ahhoz, hogy a tudás kamatozzon, a tehetség kibontakozzon és a szorgalom megmutatkozzon, lehetőség kell. Biztosítottuk az anyagi segítséget, az üzleti világ inspiráló egyéniségeinek megismerését, a kapcsolatépítés lehetőségét. Most pedig arra készülünk, hogy olyan szakmai gyakorlati lehetőséget kínáljunk, amelyben használható munkahelyi tapasztalatokat szerezhetnek karrierjük elindításához.

- hangsúlyozta Dr. Mészáros Beatrix, a Mészáros-csoporthoz tartozó tőzsdei befektetési holding, az Opus Global Nyrt. elnöke. 

A program saját portált indít www.talentis.hu címmel, ahol az érdeklődő középiskolások és egyetemisták a regisztráció során megadhatják preferenciáikat. A honlapon a jelentkezőket már most is várják, de a programban résztvevő vállalatok és oktatási intézmények listája a tanév kezdetére válik teljessé.