Bulgária és Románia közösen segítik a kis- és középvállalatokat

Hírek2019. márc. 4.Növekedés.hu

A két ország kialakítja a kereskedelmi jellegű üzleti, valamint a beruházási lehetőségekkel kapcsolatos információk cseréjének rendszerét.

A bolgár kormány jóváhagyta azt a megállapodás-tervezetet, amelyet a bolgár gazdasági miniszter, illetve a román üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős miniszter készített elő a kis- és közepes vállalkozások együttes fejlesztéséről.

A novinite.com hírportál szerint a dokumentum megteremti annak feltételeit, hogy a két ország intézményei együttműködjenek a gazdaság ezen ágazatának fellendítésében.

Kialakítja a bolgár és a román vállalatok közötti együttműködés kibővítésével, a kereskedelmi jellegű üzleti, valamint a beruházási lehetőségeikkel kapcsolatos információk cseréjének rendszerét és elősegíti a két ország kis-és középvállalatainak nemzetközi piacokon történő megjelenését.

A bolgár és román fél együttműködik olyan rendezvények szervezésében, amelyeken a kis-és középvállalatok tapasztalatokat cserélhetnek.

Biztosítják, hogy képviselőik részt vehessenek üzleti fórumokon, konferenciákon, tanfolyamokon, kereskedelmi vásárokon és tagjai lehessenek hazájuk üzleti delegációinak.