Chicago-Budapest járatot indít az American Airlines

Hírek2019. aug. 8.Növekedés.hu

A sikerrel üzemelő philadelphiai járat mellé 2020 májusától Chicago O’Hare nemzetközi repülőtérről is közvetlen járatot indít Budapestre az American Airlines. A járat heti négy alkalommal, modern Boeing 787 Dreamliner típussal üzemel majd.

Az American Airlines a mai napon bejelentette, hogy jövőre szezonális járatot indít Chicagoból Budapestre. A 2020 májusától elérhető járatok minden héten kedden, szerdán, pénteken és szombaton közlekednek. A járat menetrendje a magyar utazók számára nagyon kényelmes: Budapestről délután 13:10-kor indul, visszafelé pedig délelőtt 11:10-es időpontokban érkezik a gép Chicagoból Budapestre.

Az Egyesült Államok és Magyarország közötti forgalom folyamatosan nőtt az elmúlt években, 2018-ban már 700 ezer utas fordult meg Budapest és az USA között. Ennek egyik motorja éppen a közvetlen légi kapcsolatok újraindítása volt, köztük az American Airlines Philadelphia-Budapest járata is, ami 2018 tavaszán száll fel először. Kiemelendő, hogy az utasok 65 százaléka amerikai származású, ami jól mutatja Közép-Kelet-Európán belül Budapest turisztikai vonzerejének töretlenségét.

Az American Airlines a Chicago-Budapest járatot a jelenleg egyik legmodernebb típussal, a Boeing 787 Dreamlinerrel teljesíti, amely három osztályos elrendezéssel (business: 20; premium economy: 28; economy: 186) összesen 234 utast tud szállítani. A járat a 2020-as nyári szezonban összesen 50 ezer ülőhelyet kínál ezen az útvonalon. 

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója üdvözölte a járat elindítását: „A philadelphiai járat kiemelkedő népszerűsége miatt reméltük, hogy az American Airlines újabb várossal kapcsolja össze Budapestet. Ezért is szolgál nagy örömünkre a mai bejelentés, hogy 2020 májusától Chicago is elérhető lesz American Airlines járattal, amely a légitársaság legnagyobb átszálló csomópontja a Közép-Nyugat felé és egyben egy kiváló desztináció.

“Örömmel jelentjük be második közvetlen amerikai járatunkat Budapestről,” mondta Cristián Lizana, az American Airlines közép-kelet-európai regionális értékesítési igazgatója. “Chicago turisztikai és üzleti szempontból is rendkívül izgalmas város, ráadásul az American Airlines közép-nyugati csomópontjaként több száz átszállást kínál, lehetővé téve a Magyarországról érkező utasoknak, hogy az Egyesült Államok bármely pontjára, vagy akár kanadai, karib-tengeri, és latin-amerikai úti célokra utazzanak tovább.”