Covid: Közelítünk az 5,5 millió beoltotthoz

Hírek2021. jún. 23.Növekedés.hu

Dinamikusan nő a beoltottak száma, megközelítettük az 5,5 milliót. A legfrissebb adatok szerint 5 431 713 fő vette fel eddig az oltást, közülük 4 619 877 fő már a második dózist is megkapta.

Összesen 91 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 775 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 736 387 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 41 417 főre csökkent.

241 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 29 971 főre emelkedett. 

Az oltás felvételére eddig 5 millió 424 ezer fő regisztrált, 93%-uk már megkapta az oltást. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra. 

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ingyenesen-letoltheto-koronavirus-elleni-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak