Covid: Rekord alacsony az elhunytak száma

Hírek2021. jún. 24.Növekedés.hu

Összességében kedvező tendenciát mutat a koronavírus-járvány: a legfrissebb adatok szerint tegnap 1 krónikus idős beteg hunyt el, a szakemberek 69 új fertőzöttet igazoltak.

A frissített adatok szerint összesen 69 honfitársunkat találtak újonnan fertőzöttnek a szakemberek, ezzel a járvány kezdete óta 807 844 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 1 krónikus idős beteg, így az elhunytak száma 29 972 főre emelkedett. A kórházban ápolt beteget száma is csökkenő tendenciát mutat: jelenleg 215 koronavírusos beteg szorul intézményi ellátásre, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, tegnap 736 854 főt tett ki, az aktív fertőzöttek száma pedig 41 018 főre csökkent.

Bár lassuló ütemben, de folyamatos az oltás az országban, tegnap 5 445 544 főre emelkedett a beoltottak száma, közülük 4 657 776 fő már a második oltását is megkapta.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra. 

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ingyenesen-letoltheto-koronavirus-elleni-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak