Csaknem 10 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Continental Dohányipari Zrt. Sátoraljaújhelyen

Hírek2021. szept. 21.MTI

Csaknem 10 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Continental Dohányipari Zrt. a cégcsoporthoz tartozó sátoraljaújhelyi dohánygyárban - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A kapacitásbővítő fejlesztéssel egy 3 szintes, szintenként 1800 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot alakítanak ki.

Az új üzem, amelyet várhatóan 2022 március végén adnak majd át, 5400 négyzetméterrel növeli meg a gyár nettó üzemi területét, ezáltal pedig körülbelül 25 százalékkal emelkedik majd a társaság dohányvágat-előállítási kapacitása, továbbá teljesen megújul a dohány-előkészítési folyamat. A beruházás részeként beszerzett modern gépparkkal pedig a társaság még versenyképesebbé válhat a dohánypiacon.

A Continental Dohányipari Csoport egy független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, amely több, Európában működő dohányipari vállalatot egyesít, a cégcsoport jelenleg több mint 700 dolgozót foglalkoztat.

Jogelődjét 25 évvel ezelőtt, 1996-ban alapították Hódmezővásárhelyen.

A Continental Dohányipari Csoport termékei a magyar piacon országszerte ismertek, az exporttevékenység eredményeként pedig már több mint 30 országban elérhetőek.

A cégcsoporthoz tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt., ahol a dohánylevél-feldolgozás folyamatáért felelnek, valamint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár. Továbbá a cégcsoport Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Continental Dohányipari Zrt. tavaly 46,96 milliárd forint árbevételre tett szert, az előző évi 37,6 milliárd forint után. A társaság 2020-ban 5,93 milliárd forint nyereséggel zárt, 2019-ben pedig 2,73 milliárd forint volt az adózott eredménye.