Csodálatos épületet adtak át a Várkert Bazárnál - érdemes megnézni az Ybl Vízházat

Hírek2018. máj 18.Növekedés.hu

Ha nem találnak maguknak elég programot a hosszú hétvégére, feltétlenül látogassanak el a Várkert Bazárral szemben található Ybl Miklós tervezte Vízházba, az Ybl Budai Kreatív Házba. Van benne kávézó, remek kiállítás, és olyan épületet csodálhatnak meg, amely joggal nevezhető Budapest egyik ékességének. Mutatjuk, milyen volt az épület a felújítás előtt és utána.
A korábban Ybl Vízházként ismert épület 1875-ben épült és 1905-ig ipari létesítményként, gépházként működött: a királyi Vár vízellátását biztosította. Ezt követően kulturális programoknak, találkozóknak adott otthont, a benne működő kávéház pedig a budai lakosság kedvenc helyévé vált.
A második világháború során az épület komoly sérüléseket szenvedett, de teljes körű renoválásra egészen mostanáig nem került sor.
1992-ben részleges felújítást végeztek az épületen, melyet követően 15 éven át kaszinóként működött. Ennek bezárása után az egykori Vízház ismét kihasználatlanul, üresen állt.

A több mint 140 éves épület 2016-ban került a Pallas Athéné Alapítványok tulajdonába.

A munkálatok tavaly kezdődtek meg, melyek eredményeképpen hozzávetőleg 3 millió eurós beruházási költséggel újult meg a ház.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.