Csökkent az új fertőzöttek száma, 605 beteg van lélegeztetőgépen

Hírek2020. dec. 14.Növekedés.hu

3470 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 283 870 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7130 főre emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 82 546 fő, az aktív fertőzöttek száma 194 194 fő. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. 7667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 605-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, és elindult a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlap, ahol már lehet jelezni az igényeket a védőoltásra. 
A nyugdíjasok számára a posta már megkezdte kézbesíteni azt a levelet, amelyben tájékoztatják őket  a regisztráció lehetőségéről. A nyugdíjasok a levélhez mellékelt adatlap kitöltésével és visszaküldésével is jelezhetik igényüket a koronavírus elleni oltásra. 

A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz.

Ha meglesz a megfelelő és a hatóságok által engedélyezett vakcina, akkor a védőoltások beadása az Oltási terv szerv zajlik majd, elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók, erre a célra már kijelölték azt a 25 kórházat, ahol majd megtörténhet az egészségügyi dolgozók védőoltása.