Digitális műsorszórókat támadták az oroszok - Megszakadtak az ukrán tévéadások 

Hírek2024. ápr. 22.MTI

Dróntámadást hajtottak végre az orosz erők hétfőre virradó éjjel a dél-ukrajnai Odessza megye ellen, találat ért egy agrárvállalkozást, ahol raktárépületekben és mezőgazdasági gépekben esett kár - közölte Oleh Kiper, a régió kormányzója a Telegramon.

A kormányzó hozzátette, hogy személyi sérülést nem okozott a támadás. Az ukrán légierő a Telegramon arról számolt be, hogy az éjjel hét darab Sahid típusú kamikaze drónnal és három Sz-300-as, illetve Sz-400-as légvédelmi rakétával támadta Oroszország Ukrajnát. Ezek közül a légvédelem öt drónt semmisített meg.

A drónokat az orosz erők a megszállt Krím félszigetről, míg a rakétákat Donyeck megye orosz ellenőrzés alá került területéről indították.

Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy napközben az orosz erők csapást mértek

Harkiv városában egy televíziós infrastrukturális létesítményre,

aminek következtében megszakadt

a digitális sugárzású tévécsatornák közvetítése a megyeszékhelyen. A légiriadó alatt a létesítmény dolgozói az óvóhelyen voltak, így senki sem sebesült meg a támadásban.

Múlt szerdán több tucat ukrán tévécsatorna adása szakadt meg, miután Oroszország támadást intézett az ukrán műholdas műsorszórás ellen.

A kormányzó arról is hírt adott, hogy egy óra leforgása alatt több településre is tüzet nyitottak az orosz csapatok a régióban, de személyi sebesülés nem történt.