Díjazták az MBH Bank privátbanki és vagyonkezelési üzletágát

Hírek2024. márc. 25.Növekedés.hu

Két kategóriában is első helyezést ért el az MBH Bank privátbanki és vagyonkezelési tevékenysége a nemzetközi Euromoney's Private Banking Awards idei díjkiosztóján. A rangos elismeréseket a jelentős vagyonú ügyfelek kiszolgálásáért járó „Év Magyarországi Privátbankja High Net Worth Ügyfélkörben”, valamint vagyonkezelési szolgáltatás kiépítéséért az „Év Magyarországi Privátbankja Diszkrecionális Portfóliókezelés” kategóriában kapta meg a hitelintézet. A nemzetközi díjakat Pleschinger Gyula Márk, az MBH Bank Private Banking igazgatója, Czalbert László, a Private Banking hálózatirányítási és üzletfejlesztési terület igazgatója, valamint Fodor Béla, a Private Banking Kiemelt partneri kapcsolatokért és egyedi értékesítésért felelős vezetője vették át Londonban.

Az Euromoney immár több mint 20 éve díjazza a privátbankokat a Euromoney's Private Banking Awards keretében. Idén az MBH Bank két elismerésben is részesült a privátbanki és vagyonkezelési területének teljesítménye révén.

Egyrészt első helyezést ért el a jelentős vagyonú ügyfelek kiszolgálásáért járó „Év Magyarországi Privátbankja High Net Worth Ügyfélkörben”, amely díj értékelésekor kiemelték az MBH Bank ügyfélszerzési stratégiájának eredményességét:

a Magyarországon 2023-ban ezen vagyoni kategóriába eső ügyfelek 17,6%-a vált az MBH Bank privátbanki ügyfelévé, összesen 1,42 milliárd dolláros vagyonnal.

Az úgynevezett High Net Worth (magas vagyonű) ügyfélkör számára a fő vonzerőt a bank Private Banking szolgáltatásainak és az ehhez kapcsolódó tanácsadásnak a magas minősége jelentette, amelyet a bank erőforrásokba és kezdeményezésekbe történő befektetésekkel folyamatosan fejleszt. 

Az MBH Bank vihette haza az „Év Magyarországi Privátbankja Diszkrecionális Portfóliókezelés” díjat is, amelyet a vagyonkezelési szolgáltatás kiépítéséért nyert el azáltal, hogy a vizsgált időszakban jelentős üzleti növekedést ért el, és vonzó hozamokat biztosított ügyfelei számára.

A diszkrecionális portfóliókezelés szolgáltatás 2022-ben került át a privátbanki területhez, és azóta is erőteljes növekedést mutat.

Igyekszünk megőrizni elődbankjaink hagyományait, jó gyakorlatait, és építeni korábbi erősségeikre, ezért külön öröm számunkra, hogy immár egyesült MBH Bankként is sikerült megtartanunk a piac és az ügyfelek bizalmát, ezt jelzi vissza nekünk a két díj.

A High Net Worth kategória díja megbízhatóságunkat, széles szolgáltatási spektrumunkat, és azt a képességünket ismeri el, hogy az ezen ügyfélkör igényeinek megfelelő, komplex vagyontervezési feladatokat is meg tudunk oldani.

A diszkrecionális portfóliókezelés pedig egy olyan fiatal szolgáltatásunk, amelyet angolszász vagyonkezelési minták alapján fejlesztettünk ki, és dedikáltan a portfóliók nagyobb kockázatú elemeinek a kezelésére jött létre, a privátbanki kiszolgálás szerves részeként

– kommentálta a díjakat Pleschinger Gyula Márk, az MBH Bank Private Banking igazgatója.