Egészségmegőrzés és gyógyulás Hévízen

Hírek2021. ápr. 18.Növekedés.hu

Hévíz az egyik legkedveltebb idegenforgalmi központ, hiszen a gyönyörű látvány, a nyüzsgő élet csak hab a tortán, ezen a helyen ugyanis az egészségünkért is sokat tehetünk. Amennyiben nem volt még itt, vagy még mindig van olyan szolgáltatás, program, amiben nem vett részt, akkor mindenképpen megéri ellátogatni ebbe a barátságos városba. A következő cikkben többek között a hévízi gyógyvíz hatásairól és a fürdőkúrák kritériumairól is olvashat!

Mitől olyan különleges a gyógyvíz?

A gyógyvíz tulajdonképpen rendkívül egyedülálló világszerte, s a titka az összetevőiben rejlik. Olyan ásványi anyagokat, természetes anyagokat tartalmaz például, mint amilyen a magnézium, szilícium, kalcium, kálium, szén-dioxid, metán vagy a kénvegyületek keveréke. 

Nem véletlen, hogy a tó környékén számos fúrt kút található, amelyeknek vize 39-42°C körül mozog. Ezek biztosítják a kevert jellegű vizet a szálláshelyek, kórházak számára is.

Természetesen a hely jótékony hatását az iszappakolás területén is kihasználják. A gyógyiszap speciális rádiumos hatása nyugtatja az idegrendszert, támogatja az anyagcserét, és fájdalomcsillapító hatással is bír.

A fürdőkúra vételének feltételei

Amennyiben valaha is a fürdőkúra mellett dönt, fontos, hogy konzultáljon szakorvossal a témában, hiszen sok esetben hasznos a fürdőkúra, de némely betegségek megléte mellett kifejezetten tiltott.

A krónikus nőgyógyászati, a reumás mozgásszervi betegségek, netalán törések esetén sokat segít egy hévízi fürdőkúra.

Azonban a rosszindulatú daganat, vérképzőszervi betegség, terhesség, tüdőasztma, epilepszia, súlyos májzsugor vagy krónikus fertőzés kizáró ok lehet. 

Nagyon fontos, hogy tisztában legyen kórképével és a lehetőségeivel! Szerencsére nem csak ez az egy lehetősége van egészsége védelme érdekében! A hévízi Hotel Európa fit**** kezelései szintén támogathatják ebben!

Hogyan jutok el Hévízre?

Hévíz Zala megye szívében található, és ez a város leginkább a páratlan természetes tőzegmedrű gyógytaváról híres világszerte. 

Ma már szerencsére többféleképpen is eljuthatunk ide, attól függően, hogy honnan indulunk és milyen járművet veszünk igénybe a közlekedés során. 

Amennyiben autóval szeretnénk nekivágni az útnak, akkor a jöhetünk az M7-es autópályán Budapest felől vagy Sopron felől a 84-es számú főúton át.

Ha a vonatot választjuk, akkor csak Keszthelyig utazhatunk, ahonnan busszal vagy taxival mehetünk tovább. 

A külföldiek többnyire a Budapesten található reptérről kell, hogy induljanak. A transzferjárat és a busz egyaránt alkalmas lehet, hogy eljussunk Hévízre.

Ha a cikk felkeltette érdeklődését, akkor nincs más dolga, mint ellátogatni az Európafitbe, ahol Hévíz egy új arcát ismerheti meg!(X)