Egy kínai részvény, amelyre még senki sem figyel!

Hírek2017. dec 1.Növekedés.hu

Van egy rakás neves kínai cég: Alibaba, Tencent, Baidu, de vajon van-e bárki széles e hazában, aki hallott már a Bitauto, vagy a Yixin papírjairól? E két cég a kínai autóipar online kiválóságai, és alighanem nagy jövő előtt állnak. Van egy kínai részvény, sőt, rögtön kettő, mert az anyacég és a leányvállalata is tőzsdei társaság, amelyik rendkívül jó vételnek tűnik jelenleg. Két nevet érdemes megjegyezni: Bitauto és Yixin.

Még nem felkapottak

Ezek a papírok nem túl ismertek, ellentétben az ismert kínai óriásvállalatokkal, vagy a legjobb internetes cégekkel, még nem szoktak írni róluk az elemzők, a társaságok értéke sem egetverő (azért párszáz milliárd forintot már ma is érnek). A Bitauto árazása kifejezetten szerény, még 20-as P/E-n sem forog, ami a növekedési papíroknál, különösen a kínai technológiai papíroknál szokatlanul alacsonynak számít. De ami a legfurcsább, hogy a Bitautonak egyedül a Yixinben meglevő részesedése is többet ér, mint a Bitauto egésze, vagyis valamiért mintha félreárazna a piac ezt a menő részvényt. Na de most már tényleg lebbenjen fel a fátyol, mutassuk be, hogy mivel is foglalkoznak ezek a cégek!

Autó és autó

Gyakorlatilag mindennel, ami autó, új autókat lehet ezeken a portálokon reklámozni, vagy értékesíteni, de óriási alkatrész shop is van a portálon, sőt az autóvásárlásokhoz kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokat is meg lehet rendelni a platformok segítségével. A kínai internet rendkívül gyorsan terjed, de ha azt vesszük, hogy ma még „csak” 500 millióan használják a hatalmas országban a világhálót, akkor a következő években nem kizárt a felhasználószám duplázódása sem.

Robban a net

Minden olyan cég, amelyik erre a hatalmas, de még mindig gyorsan bővülő piacra ki tud fejleszteni egy piacvezető alkalmazást, sikerre van ítélve. Márpedig a New Yorkban is jegyzett Bitauto a vezető autós platform Kínában. Egy iparági becslés szerint az online autóipari tranzakciók összértéke a tavalyi (2016-os) 15,2 milliárd dollárról, 2021-re 86 milliárd dollárra emelkedhet Kínában. Alighanem ez az egy mondat elég marketingüzenet lehetne, de kicsit cizellálva az elemzést, a Bitauto óriási ötlete az volt, hogy nem akarta leverni a legnagyobb kínai cégeket, vagyis a Tencentet, a Baidu-ot és a JD-t.

Szövetségbe forrt

Inkább összeállt velük, és egy közös leányvállalatot indított, ez lett a Yixin Group Ltd., hogy egy közösen birtokolt platformmal fedje le az autóipar különböző részeit. A Yixin mindenben benne van, ami autó és internet és fizikailag is szinte mindenhol ott van, ahol a kínai állampolgárok az autópiaccal, a gépjárművel birtoklásával kapcsolatba lépnek, legyen ez autó, autófinanszírozás, vagy biztosítás, esetleg alkatrész. A siker óriási, de még biztosan fenntartható, vagyis a jó teljesítmény a jövőre is kivetíthető. Az új közös autóipari platform ugyanis elképesztően hasít, a forgalom, az első félévben megdöbbentő mértékben, 450 százalékkal nőtt. Hát, azt nem lehet mondani, hogy ebben az üzletben nincs növekedési potenciál.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.