Több millió amerikai szegény család van

Hírek2017. dec 2.Növekedés.hu

Bár az Egyesült Államok alighanem még mindig a jólét jelképe sokaknak, valójában itt is van szegénység, még a legszerencsésebb helyzetben levő, munkával rendelkező, „fehér” családokban is. Az Institute of Policy Studies felmérése szerint több millió amerikai család küzd nulla, vagy negatív megtakarítással. Utóbbi nem azt jelenti, hogy a család el van adósodva, hiszen nagyon sokan vesznek fel nagyértékű jelzáloghitelt, de ettől még nem szegények, hanem azt, hogy tartósan többet költenek havonta, mint amennyi bevételük van. A lakosság egészét tekintve minden ötödik családra jellemző ez a helyzet, de ezen belül súlyos aránytalanságok vannak, a latínók körében minden negyedik család szegény, az afro-amerikaiaknál pedig minden harmadik. A washingtoni székhelyű progresszív think tank szerint miközben az amerikai gazdaság a 2008-as pénzügyi világégés óta már visszanyerte korábbi erejét, de ez korántsem igaz minden családra. Hiszen miközben a legvagyonosabbak sokkal gazdagabbak lettek (a 25 leggazdagabb amerikai annyit keresett tavaly, mint a lakosság szegényebbik 56 százaléka együttvéve), addig nagyon sok olyan család van, ahol egy váratlan költség, egy meghibásodott autó és különösen a horribilis egészségügyi költségek miatt egy súlyosabb betegség szinte kezelhetetlen helyzetet jelent.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.