Egyre több autót ad el a Tesla, noha lassan indul az olcsóbb modell gyártása

Hírek2017. okt 5.Növekedés.hu

A vártnál lassabban fut fel a Model 3 gyártása, amit immár a szélesebb közönségnek szántak, elérhetőbb áron. A vevők azonban türelmesek, várakoznak, mint nálunk egykor a Trabantokra és Ladákra. Közben a drága típusok is jól fogynak. A Tesla eladásai az előző negyedévben 4,5 százalékkal nőttek a tavalyi év azonos időszakához képest úgy, hogy az új, népszerű Model 3-asból még 260 darab jött le a futószalagról. Összesen 26 150 autót adtak el, ezek közül 14 ezer Model S és közel 12 ezer Model X típust. Az év folyamán a két típusból 100 ezer darabot terveznek eladni. A nagy felfutást azonban a Model 3-tól várják, mely 35 ezer dolláros induló árával feleannyiba kerül, mint a legolcsóbb Model S. A típusra több százezer megrendelés van, a vásárlók békésen várakoznak, elfogadják, hogy idő kell egy ilyen technikai újdonság termelésének beindításához. Az eredeti tervek szerint a termelés év végére heti 5000 darabra, a jövő év során heti 10 ezerre futna fel, így elérnék az évi félmillió darabos kapacitást. A folyamat egyelőre lassabban megy, de erre a piac számított is, mivel egy teljesen új típus gyártásának beindítása igen összetett és időigényes folyamat. A cég azt közölte, hogy a kaliforniai Fremontban lévő összeszerelő üzem és a nevadai óriás akkumulátorgyár üzembe helyezése tovább tart, mint gondolták. Hasonló problémák adódtak korábban a Model S és Model X indulásakor is, de végül is ma már gond nélkül zajlik ezek gyártása, feltehetően jövő év végére már a Model 3 gyártása is felfut, és végre ömleni kezd a pénz a céghez, amely így történetében először nyereséget produkálhat.  

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.