Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Lízingszövetség és az MGFÜ

Hírek2024. aug. 27.Növekedés.hu

Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Lízingszövetség és az MGFÜ képviselői. A megállapodás célja a hazai vállalkozásfejlesztési intézményrendszer továbbfejlesztése, illetve a kis- és középvállalkozások segítése a pénzügyi stabilitás és növekedés érdekében.

A meglévő és tervezett vállalkozásfejlesztési programok közötti szinergiák jobb kiaknázásával lehetővé válik a technológiaváltás, a digitalizáció, a fenntartható és zöld vállalati működés megteremtése és biztosítása, az innováció ösztönzése, a megfelelő finanszírozáshoz jutás, a kkv-k külpiacra lépésének segítése, a tudásátadás támogatása, a generációváltás elősegítése. Ennek érdében a Magyar Lízingszövetség és a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség azon fog dolgozni, hogy összehangolja a vállalkozásfejlesztési tevékenységeket, illetve az ügyfélutakat, ezzel segítve a gördülékeny, gyors ügyintézést.

Zs. Nagy István, a Magyar Lízingszövetség elnöke kiemelte: a Szövetség elkötelezett amellett, hogy a lízingpiacot hozzáférhetőbbé tegye. „Jelen együttműködés keretében célunk, hogy a lízing, mint finanszírozási forma, erősödjön és szélesebb körben elérhetővé váljon, ezáltal is hozzájárulva a kkv-k versenyképességének növeléséhez és fenntartható fejlődéséhez.” – tette hozzá.

Az együttműködés kapcsán Szabados Richárd, az MGFÜ ügyvezetője elmondta: az MGFÜ kiemelt gazdaságfejlesztési ügynökségként egyre több magyar vállalkozást kíván elérni célzott támogatási programokkal. A kitűzött célok elérésében stratégiai fontosságú lépés a Magyar Lízingszövetséggel szoros, koordinált együttműködési kapcsolat kiépítése.