Együttműködik a hatósággal a vizsgálat alá vont bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő társaság

Hírek2021. máj. 21.Növekedés.hu

A bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő Fizetési Pont Kft. együttműködik a Gazdasági Versenyhivatallal (GVH), amely jogsértés gyanúja miatt vizsgálatot kezdett a céggel szemben, a kft. reméli, az eljárás igazolja majd, hogy tisztességesen jártak el ügyfeleikkel.

A GVH csütörtöki közleménye szerint a társaság valószínűleg az üzletfeleit megtévesztve népszerűsítette a szolgáltatásait, amikor hirdetéseiben, valamint a lottózóknak, kereskedőknek címzett küldeményeiben azt sugallta, hogy a terminálokért járó állami támogatás kizárólag az általa telepített bankkártya-elfogadók után érhető el. Valótlan állítás lehetett az is, hogy kedvezményesnek tüntették föl az ajánlatuk egyes elemeit, főképp a terminálok telepítéséhez, üzemeltetéséhez kapcsolódó díjakat, valamint a kereskedői jutalék mértékét - írták. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal hosszabbítható meg - olvasható a közleményben.

"A Gazdasági Versenyhivatal által indított vizsgálatot a Fizetési Pont üdvözli és azzal természetesen minden tekintetben együttműködik. Meggyőződésünk, hogy a vizsgálat végeredménye bizonyítja majd, hogy cégünk minden jelenlegi és potenciális ügyfelével szemben tisztességesen és jogszerűen jár el, illetve hitelesen kommunikál és tájékoztatja őket" - írta a kft. a GVH közleményére reagálva pénteken.

Már több tízezer hazai vállalkozás részére biztosították a kártyás fizetést és a 80 000 forintos állami támogatást - tették hozzá.

"A Fizetési Pont büszke arra, hogy a 47/2016. (XII.6.) NGM rendelet által meghatározott keretrendszerben, az állami POS terminál telepítési program legnagyobb résztvevőjeként, több tízezer hazai mikro és kisvállalkozást segített POS terminálhoz jutni, egyúttal biztosította számukra a vissza nem térítendő 80 000 forintos kedvezményt" - fogalmaztak a közleményben.

Álláspontjuk szerint üzleti gyakorlatuk alapvető eleme, hogy ügyfeleikkel minden esetben tisztességesen, pontosan kommunikálnak, szem előtt tartva partnereik üzleti érdekeit - írták. Megjegyezték: több speciálisan kialakított kedvezményes ajánlattal segítették célzottan a nehéz helyzetbe került vállalkozókat, üzleteket. A járvány miatt átmenetileg bezárt üzletek részére - segítségként - erre az évre elengedik a POS terminál valamennyi fix költségét, kizárólag a megvalósult kártyás fizetések után kérnek díjat.