Együttműködik a NAK és a Magyar Jogász Egylet

Hírek2021. dec. 15.Növekedés.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Jogász Egylet együttműködési megállapodást kötött. A két szervezet a jövőben kölcsönösen segíti egymást és egymás tagságát az agráriummal, élelmiszeriparral kapcsolatos jogi kérdésekben.

A 2021. december 15-én kötött megállapodást Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Prof. Dr. Trócsányi László, a Magyar Jogász Egylet (MJE) elnöke írta alá.

Az MJE a magyar jogászok nagy múltú szakmai szervezete, a jogtudomány művelésére és a hazai jogélet fejlesztésére, megyei szervezetek országos lefedettséget adó hálózatával. Tevékenysége során támogatja a joggyakorlati problémák megismertetését, a jogi innovációt. Az egylet együttműködik az igazságügyi szaktárcával, az Alkotmánybírósággal, a jogászi hivatásrendekkel és az egyetemek jogi fakultásaival is. Tagjainak száma meghaladja a négyezret.

A mostani megállapodással a két szervezet az agráriumot és élelmiszerágazatot érintő jogi vonatkozású kérdések hatékony kezelése érdekében szorosabb együttműködést kíván létrehozni.

Az együttműködési megállapodás értelmében a NAK az egylet különleges jogállású tagjává válik.