Élelmiszermérnökből SAP tanácsadó - 21 fiatal kezdett a T-Systems Akadémia képzésén

Hírek2019. szept. 23.Növekedés.hu

Belső átképzéssel és külső érdeklődők számára is nyitott, már fizetéssel járó képzéssel növeli tovább SAP tanácsadói és fejlesztői számát a T-Systems Magyarország. A 2019-ben harmadik alkalommal elindult T-Systems Akadémia SAP képzését szeptemberben 21 fiatal kezdheti meg, közülük öten a Telekom csoport munkatársai, akik új területen próbálják ki magukat.

Molekuláris bionikus, élelmiszermérnök és korábbi államigazgatási alkalmazott is van a T‑Systems Akadémia most kezdő tagjai között, akik a következő 6 hónapban általános SAP oktatást, majd speciális területeken alkalmazható tudást kapnak.

A hallgatók fele SAP tanácsadóként, fele pedig SAP fejlesztőként végez majd. A szakmai oktatáson túl számos további úgynevezett „soft” területen nyújt fejlődési lehetőséget az akadémián eltöltött időszak: önismeret, asszertivitás, hatékonyság, prezentációs technika, projektmenedzsment ismeretek, együttműködés. A tanfolyam teljes ideje alatt munkavállalóként kapnak fizetést, a sikeres záróvizsgát követően pedig a T-Systems SAP szakértői csapatában folytatják karrierjüket.

Bár folyamatosan nő az informatikai képzést választók száma - idén már 8 százalékkal jelentkeztek többen ilyen irányú felsőoktatási képzésre - a speciális szaktudást igénylő területeken már most számos szakemberre van szükség.

A T-Systems 3 éve indította el először „on the job” már munkát, fizetést is adó IT képzését, mely idén szeptemberben SAP specializációval indul. A 2017-ben indult T-Systems Akadémia már végzett tanulói közül jelenleg 19-en dolgoznak különböző pozícióban a vállalatnál.

A T-Systems SAP Akadémia elindítását valójában a piac sürgeti: a cloud technológia ismerete egyre nagyobb igény bármilyen fejlesztésben. A nálunk kezdő fiatalok valós körülmények között valódi projekteken dolgozva szerzik meg a szükséges ismereteket, így néhány hónap alatt válnak tapasztalt szakértővé SAP tanácsadóként vagy fejlesztőként.

– mondta el Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója.