Új kihívásokkal indul hamarosan az ÜzletRace 3.0

Hírek2019. szept. 23.Növekedés.hu

Vállalkozói szimulációban próbálhatják ki magukat a felsőfokú hallgatók az OTP Business harmadik ÜzletRace versenyén, amely közel 2 millió forintos összdíjazással várja a jelentkező csapatokat. A versenyben a hallgatók nem csak cégvezetői tehetségüket tehetik próbára, de a döntőben hasznos kapcsolatokat is építhetnek.

Idén harmadik alkalommal hirdeti meg ÜzletRace elnevezésű hallgatói versenyét az OTP Business, a hitelintézet vállalati üzletága. A verseny célja ismét az, hogy kreatív megoldásokra sarkallja a diákokat, ám ezúttal nem csak a bankszektor terepén, ugyanis az idei verseny a frissen indult vállalkozások világába vezeti a jelentkezőket, ahol sok esetben nélkülözhetetlen egy professzionális pénzügyi partner.

Az elmúlt két év sikeres ötletversenyei után kiszélesítettük az ÜzletRace tematikáját, hogy a résztvevők a valósághoz közeli, piaci kihívásokra épülő feladatokon tudjanak dolgozni. A finanszírozási kérdések kiemelten fontosak egy gazdasági társaság felépítésekor, ám egy cégvezetőnek ezen felül számos egyéb téren is helyt kell állnia. Ezeket a helyzeteket is megpróbáljuk majd modellezni a jelentkezőkkel

 – fogalmazott Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

Kiket várnak a versenyen?

A versenyre bármely magyarországi egyetem vagy főiskola hallgatói jogviszonnyal rendelkező, 18. évét betöltött tanulói nevezhetnek 3 fős csapatokban, 2019. október 15-éig. A másnap induló selejtezőben a csapatok egy online vállalkozói storygame keretében egy szoftvereket fejlesztő startup vezetőinek és tulajdonosainak kihívásaival szembesülhetnek.

A válaszok kiértékelését követően 6 csapat juthat a november 8-ára tervezett döntőbe, ahol a csapatok már egymás piaci riválisaiként mérhetik össze felkészültségüket. Az üzleti megoldásaikat az OTP Business szakértőiből álló zsűri előtt kell majd prezentálniuk, meggyőzve őket cégük üzleti stratégiájának sikerességéről.

Hogyan lehet jelentkezni?

A jelentkezés egyszerű, a hallgatók a verseny honlapján regisztrálhatnak 3 fős csapatukkal. A selejtező 2019. október 16-án indul. A szimuláció előtt azonban az érdeklődők akár egyénileg is próbára tehetik magukat egy néhány kérdéses bemelegítő játékkal, amelyet szintén a portálon érhetnek el.

Nyeremények

  • hely: 900 000 forint/csapat
  • hely: 600 000 forint/csapat
  • hely: 450 000 forint/csapat