Elérhetjük az 5 millió foglalkoztatottat? – Most megtudhatja

Hírek2018. szept 29.Növekedés.hu

Kilábalás, konjunktúra, foglalkoztatás – ezzel a címmel szervez szakmai rendezvény a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi, valamint Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztálya 2018. október 4-én, csütörtökön 17 órától a Budapesti Corvinus Egyetemen. 

A konferencia témájához az Állami Számvevőszék nemrégiben megjelent, tíz évet felölelő aktivitási elemzése szolgál alapul. A dokumentum ide kattintva letölthető (pdf). A rendezvény felkért előadói: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, az MTA doktora, az MKT alelnöke és Kiss Ambrus volt megyei és regionális munkaügyi központ-igazgató. Moderátor: Halm Tamás, a Közgazdasági szemle főszerkesztője, az MKT elnökségi tagja.

A júniusi-augusztusi időszakban 39 ezer fős növekedéssel 4.484 millió volt a foglalkoztatottak száma. A változáshoz az elsődleges munkaerőpiac 90 ezer fős növekedéssel, a közfoglalkoztatottak száma 42 ezer fős csökkenéssel járult hozzá.

A 15-74 éves korosztályban a gazdaságilag aktívak száma egy év alatt 17 ezer fővel 4.657 millióra növekedett.

Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.