Életmentő berendezések vásárlását támogatja a NÚSZ

Hírek2020. feb. 17.Növekedés.hu

Ötmillió forinttal segíti az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. A felajánlásnak köszönhetően a hazai mentőállomások új, korszerű mentéstechnikai eszközökhöz juthatnak.

A NÚSZ adományából olyan eszközöket tudunk vásárolni, amelyek az alapfelszereltséget kiegészítve még gyorsabbá és hatékonyabbá teszik az életmentést. A támogatásból alapítványunk újraélesztő készülékeket, úgynevezett mellkaskompressziós-, illetve defibrillátor eszközöket szerez be, amelyek az átadás után azonnal bevetésre kerülnek és segítik a bajtársak munkáját

– mondta Kónya Zoltán, a szervezet elnöke.

Az OMSZ Alapítvány a támogatásnak köszönhetően a NÚSZ-t Arany Fokozatú Életmentő címben részesítette. Az útdíjfizetési szolgáltató az OMSZA nemrég bevezetett támogatói fokozatrendszerében az első az arany fokozatú támogatók között. Adományozóinak köszönhetően az alapítvány mostanáig több, mint kétezer olyan eszközt tudott átadni, több mint 1,5 milliárd forint értékben, melyek a mentők munkáját segítik.

A NÚSZ 2018-ban indított Galamb József Támogatási Programja keretében már számtalan fontos társadalmi cél megvalósítását támogatta. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvánnyal való mostani együttműködés is ennek a társadalmi felelősségvállalási programnak a része.

Vállalatunk többek között olyan kezdeményezések mellé áll, amelyek felhívják a figyelmet a biztonságos és kulturált közlekedés jelentőségére, segítenek megelőzni a baleseteket, vagy – ha már megtörtént a baj – támogatják a sérültek szakszerű és gyors ellátását

– jelentette ki Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója.

Mocskonyi Nóra vállalati adományszervező (OMSZA) és Bartal Tamás vezérigazgató (NÚSZ Zrt.) Fotó: NÚSZ Zrt. (Fülöp Ildikó)

Az együttműködés keretében az állami cég mintegy 40 munkatársa életmentő, elsősegélynyújtó képzésen vehet részt, így a cégnél dolgozók, akár az utakon, akár a vállalat ügyfélszolgálatain gyors és hatékony segítséget tudnak nyújtani az arra rászorulóknak.

Az OMSZ Alapítványt az összes magyarországi mentőállomásért és kollégáikért tenni akaró mentődolgozók hozták létre 2004-ben.

A NÚSZ a hazai útdíjfizetés biztosítása céljából életre hívott állami vállalat, amely informatikai, közlekedési és pénzügyi tevékenységet is végez. Alapfeladata az útdíjszedés (e-matrica, e-útdíj), a kapcsolódó szolgáltatások biztosítása, és az úthasználati jogosultságok ellenőrzése.