Elindította Magyarországon az első 5G szolgáltatást a Vodafone

Hírek2019. okt. 18.MTI, Növekedés.hu

Belföldön elsőként, Budapest belvárosára kiterjedően megkezdte a kereskedelmi 5G-szolgáltatást a Vodafone Magyarország.

A Vodafone 20 éve folyamatosan megújulásra törekszik Magyarországon, és jelentős szerepet vállal a legkorszerűbb távközlési technológia, az 5G társadalmi hasznosításában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter abból az alkalomból, hogy a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Vodafone Magyarország belföldön elsőként, Budapest belvárosára kiterjedően megkezdte a kereskedelmi 5G-szolgáltatást.

Az 5G az ötödik és egyben legújabb generációs mobiltechnológia, ami az eddiginél jóval gyorsabb internet sebességet és megbízhatóbb kültéri lefedettséget biztosít.

Az 5 G hálózat átlagosan 150-600 Mbit/s letöltési sebesség. Nagy méretű videós tartalmak letöltését, gondtalan videóhívást és akadozás nélküli videójátékokat tesz lehetővé. Például egy full HD film letöltése körülbelül 3 percet vesz igénybe.

Király István Vodafone

Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese egy drónnal érkező mobiltelefonnal az 5G mobilhálózat indításán a távközlési szolgáltató 20 éves fennállását ünneplő gálaestjén a Várkert Bazárban 2019. október 17-én.
MTI/Máthé Zoltán

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a budapesti rendezvényen hangsúlyozta, hogy a vállalatcsoport világszerte csaknem 700 millió ügyfelet szolgál ki, és felelősséget érez azért, hogy a technológiai újításait a felhasználók javára fordítsa.

A Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese hálózati mérföldkőnek nevezte az 5G-technológia fejlesztéseit, és felidézte, hogy a főváros első 5G-bázisállomását is a Vodafone helyezte üzembe. Budai J. Gergő fontosnak nevezte, hogy az új technológiát mindenki számára érthetővé és elérhetővé tegyék.

Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese üdvözölte, hogy Magyarország is részt vett a vállalat 5G-tesztjeiben, és ezzel hozzájárult az intelligens eszközökben rejlő lehetőségek kihasználásához. Az 5G forradalmasítani fogja az ipart, és hozzásegítheti Magyarországot ahhoz, hogy az intelligens eszközök terjedését is a hasznára fordíthassa - tette hozzá.