Elindult a MET spanyolországi erőműve

Hírek2023. dec. 14.Növekedés.hu

A MET Csoport első spanyolországi naperőműve, a ’Puerto Real 3’ projekt megkezdte a kereskedelmi működést. A beruházás 130 hektáron valósult meg, ahol több mint 88 ezer napelemet telepítettek.

A svájci központú energiavállalat 2022-ben 100 százalékos részesedést szerzett az építésre kész, 50 MWp teljesítményű spanyol naperőműprojektben. A Puerto Real 3 projekt a dél-spanyolországi Andalúziában található, ahol éves átlagban kiemelkedően magas a napsütéses órák száma. A naperőmű a legmodernebb technológiát alkalmazza, a várható élettartama legalább 30 év.

A MET Csoport már több mint hét éve jelen van Spanyolországban helyi leányvállalata, a MET Energía España révén. 2021-ben felvásárolta a COGEN Energía Españát, amely a spanyol CHP szektor (kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés) integrált üzemeltetője és szolgáltatója.

Jelenleg hat naperőművet működtetünk Magyarországon és két szélerőművet Bulgáriában. További projektek a fejlesztési és a megvalósítási szakasznál tartanak Olaszországban, Németországban, Romániában, Lengyelországban és Svájcban. A működésben lévő megújuló eszközportfóliónk teljesítménye körülbelül 400 MW, beleértve a Puerto Real 3 projektet is, amelynek építését éppen most fejeztük be. A MET Megújuló Eszközök Divíziója az európai nap- és szélenergiára összpontosít

— mondta Christian Hürlimann, a MET Csoport megújulókért felelős vezérigazgatója.