Elindult a Pénzmesterek középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedője

Hírek2024. ápr. 8.MTI

Az idén is elindult a Pénzmesterek középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedője - közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ).

A diákok pénzügyi tudatosságának fejlesztését segítő, több mint 2 millió forint összdíjazású versenyt az ÖPOSZ szervezi a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank együttműködésével.

A Penzmesterek.hu oldalon egy egyszerű regisztráció után elérhető és végigjátszható, többfordulós online vetélkedő különlegessége, hogy a szervezők olyan tudástárat is összeállítottak, amely egyrészt segíti a résztvevők alapos felkészülését, másrészt a pénzügyek, az öngondoskodás, a befektetések, a hitelek és az adózás világa iránt érdeklődők számára is hasznos információkkal szolgál.

Varga Mihály pénzügyminiszter a közleményben hangsúlyozta: az emberek pénzügyi tudatosságának növelése nemzetgazdasági érdek; a családok gyarapodásával együtt növekszik az ország gazdasági teljesítménye is - fogalmazott.

Az ÖPOSZ a verseny kapcsán országos kutatásban vizsgálta meg a különböző korosztályok pénzügyi tudatosságának, felkészültségének jellemzőit, illetve azt, hogy miként ítélik meg az egyes generációk a többiek pénzügyi ismereteit, attitűdjét - közölték.

Az ÖPOSZ főtitkára Kravalik Gábor a közleményben kiemelte: a Pénztárszövetség egyik kiemelt célja, hogy tudatosítsa, nem lehet elég korán elkezdeni az öngondoskodást.