Ellátási nehézségekre hívja fel a figyelmet az építőiparban a Szerszámkell.hu - A maszkok ára a tízszeresére emelkedett

Hírek2020. feb 28.Növekedés.hu

Az egyre fokozódó koronavírus járvány miatt több kínai gyártó bizonytalan időre leállította gyártását. Jelenleg minden termék beszerzése bizonytalan, csak az a biztos ami nálunk vagy beszállítóink raktárában van! Akár több hónapos hiányok és 20-30%-os áremelkedések várhatók. Azt javasoljuk vásárold meg most amire szükséged lehet a közeljövőben! - hívja fel a figyelmet a szerszámkell.hu, amely több kiskereskedő árukészletét felvásárolta

A szerszámkell.hu honlapján a következő figyelmeztetést tették közzé:

Hazánkban kapható barkácstermékek, szerszámok, nagy része (70-80%-a) Kínából származik. Ebből is főként az alacsonyabb árfekvésű DIY azaz barkácstermékek. A jelenleg kialakult egészségügyi helyzet miatt a kínai gyártás akadozik, több kínai gyár áll, nem csak Vuhan tartományban. A hagyományos kínai holdújév február elején véget ért, de a gyárak egy része nem indította el gyártósorait. Jelenleg is vannak még gyárak melyek nem üzemelnek. Jelenleg nagyon kevés Kínából érkező szállítmány van úton. A pánikhangulat miatt Európa szerte felvásárlási láz ütötte fel a fejét, mely kiürítette az európai raktárakat.

Tekintettel a gyártási időkre, majd a 30-40 napos szállítási időkre a legkorábbi időpont melyre helyreállhat az ellátás május - június hónap. Addig azok a készletek vannak melyek jelenleg elérhetőek. Ezek a készletek is vészesen apadnak. Jelenleg a SzerszamKell barkácsáruház több hazai importőr készletét felvásárolta, illetve több szállítmányt lekötöttünk.

Igyekszünk minden igényt kielégíteni. A hiány miatt 20-30%-os áremelkedés is várható az új beérkezésekkor, ahogy ez a szájmaszkoknál megfigyelhető volt. Ezeknek az ára egy hónap alatt a tízszeresére emelkedett.