Emléket állítottak a ’80-as évek legnépszerűbb klubjának, a KEK-nek

Hírek2019. szept. 20.Növekedés.hu

A Kertészeti Egyetem Klubja – ismertebb nevén KEK – népszerű és kedvelt kulturális központ volt közel 20 éven keresztül, ahol élvonalbeli pop-rock zenekarok koncerteztek szombatonként a Villányi úti „K” épületben. Rendezők, lemezlovasok, zenészek, egykori diákok és rajongók együtt emlékeztek meg a mai napon „Az ország legjobb klubja” díjat többször elnyert koncerthelyszínről. Ebből az alkalomból színvonalas művészi alkotás, emléktábla került elhelyezésre a Budai Campus bejáratánál.

Az ünnepség keretében az emléktáblát Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója, Nagyné Varga Melinda, a Főpolgármesteri Hivatal, Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztály főosztályvezetője, Dr. Hoffman Tamás, Budapest XI. kerület Újbuda polgármestere és Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora avatta fel.

A legendás óriás klub egykori szervezői, vezetői, rendezői közül Kálóczy Béla, Turbók János, Bánátfy Rudolf és Hegedűs Gábor, a lemezlovasok közül D. Molnár György idézték fel emlékeiket, élményeiket a Klubban fellépő, mára ikonná vált zenészek, ismert zenekarok tagjainak társaságában.  

A rendezvényen elhangzott, hogy a Kertészeti Egyetem Klubja, az ország egyik legnépszerűbb szórakozóhelye volt, egyedüli helyszínként kiváló lehetőséget adott a fiataloknak a találkozásra, ismerkedésre és kapcsolatok kialakítására. Tíz hónapon keresztül minden szombaton – igazodva a tanévhez – színvonalas, különleges és felejthetetlen szuperkoncerteket szerveztek, melyek közül számos rendezvényt a Magyar Televízió és a Magyar Rádió felvett. Hétközben sem állt üresen a klubhelység, country, irodalmi, jazz, film- és közéleti klubbal várták a fiatalokat.  

Az ünnepség keretében az emléktáblát Bán Teodóra, Nagyné Varga Melinda, Dr. Hoffman Tamás és Dr. Palkovics László avatta fel.

A KEK-et kizárólag a Kertészeti Egyetem hallgatói működtették, az ötletgazdák is egyetemisták voltak a ’70-es években, akik szívvel-lélekkel szervezték az élvonalbeli nagykoncerteket és kulturális programokat. A kezdetben LGT-, majd Tolcsvay-klub nevet viselő szórakozóhelyen a szólóénekeseknek és zenekaroknak megtiszteltetés, egyben érdem volt fellépni, koncertjeik örök értékű élményként élnek a mai napig a budapesti egyetemisták és több korosztály emlékeiben.

A Kertészeti Egyetem Klubja a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjában a Poptörténeti Tanösvény részét képezi.