Közzétette rendkívüli közgyűlése előterjesztéseit az Appeninn

Pénzügy2019. szept. 20.Növekedés.hu

Közzétette az október 14-re összehívott rendkívüli közgyűlésének határozati javaslatait az Appeninn Nyrt. A társaság könyvvizsgálójaként az EY-t választhatják meg. Az előterjesztések elfogadása esetén Bernáth Tamás tölti majd be a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság vezérigazgatói tisztségét, illetve új igazgatósági tagok is csatlakozhatnak majd a vállalathoz.

Az Appeninn Nyrt. szeptember 13-án publikálta rendkívüli közgyűlési meghívóját. A tőzsdei társaság szeptember 20-án tőzsdezárás után közzétette az igazgatóság határozati javaslatait is, amelyek elfogadására október 14-én kerülhet sor.

A rendkívüli közgyűlésen a könyvvizsgálói feladatok ellátására az EY-t választhatják meg, amely egyike a világ vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatainak. Az előterjesztések elfogadása esetén az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója Bernáth Tamás lehet.

A pénzügyi szakember korábban a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatójaként, valamint a BNP Paribas-csoport és az OTP Bank felsővezetőjeként is dolgozott. Szakmai pályafutása elején projektvezetőként tevékenykedett a McKinsey nemzetközi üzleti tanácsadó cégnél, majd a Scale Consulting pénzügyi tanácsadó cég társalapítója és ügyvezetője, ezt követően a céget felvásárló PwC tanácsadási üzletágának partnere volt. Bernáth Tamás jogi szakokleveles közgazdász, az INSEAD-on szerzett MBA fokozattal és felsőfokú angol, német és francia nyelvtudással rendelkezik.

Az igazgatósághoz csatlakozhat Dr. Szabó Nóra jogász, aki évekig ügyvédként, ezt követően a Magyar Fejlesztési Bank jogi és compliance igazgatójaként, valamint az MFB Invest Zrt. igazgatóságának elnökeként tevékenykedett. Ugyancsak az igazgatóság új tagja lehet Guttmann György közgazdász, könyvvizsgáló, aki több pénzügyi vállalkozásnál is külsős munkatársként látott el pénzüggyel, számvitellel, illetve könyvvizsgálattal kapcsolatos feladatokat.